25 jan 2019

Opskrifter med rester til Madplan i Ude & Hjemme

//
Kommentarer0
Dette blogindlæg er mest til alle jer dejlige læsere fra Ude & Hjemme, som har læst tematillægget om os i uge 5. Alle andre er selvfølgelig mere end velkomne til at læse med! Indlægget handler helt kort sagt om at få brugt de overskydende madvarer fra en madplan. Og der er inspiration at hente for...
Læs mere
25 jan 2019

Stegte ris med æg

//
Kommentarer0
Stegte ris med æg er en fantastisk resteret, hvis du har kogte ris i overskud! Det er så nemt og hurtigt at lave. Opskriften er til 2 personer og retten duer også rigtig fint kold på madpakken. Du skal bruge: 200 g kogte ris (rest fra dagen før eller 1 dl rå ris kogt efter...
Læs mere
25 jan 2019

Ærtepesto

//
Kommentarer0
Her får du opskriften på en lynhurtig og nem ærtepesto, som smager godt sammen med det meste. Opskriften er fra vores kogebog Madværkstedet. Brug ærtepesto som dip til grøntsagsstænger, ovnkartofler eller brød, som dressing til salater eller som pålæg. Det skal du bruge: 250 g frosne ærter 1 dl skyr 1 lille fed hvidløg, knust...
Læs mere
25 jan 2019

Karrykål med oksekød

//
Kommentarer0
Her får du en lækker opskrift på en nem ret med masser af smag, fylde og mæthedsfaktor – nemlig karrykål med oksekød. Den læner sig op ad den danske madtradition, og er en opskrift langt de fleste sætter på favoritlisten, når først de har smagt den. Den er super sund og du kan sagtens lave...
Læs mere
22 dec 2018

Klatkager af risengrød

//
Kommentarer0
Klatkager af risengrød – det er guffeluf. Navnet lyder måske ikke så tiltalende, meeeeen smagen fejler intet 😉 Pandekager møder risengrød i skøn forening. Så har du lavet for meget risengrød? Så lad endelig være med at smide det ud! Og ikke kun fordi, vi er nogle klimanørder, der græder spinatfarvede tårer over madspild… Nej,...
Læs mere
21 dec 2018

Hurtig æblegløgg

//
Kommentarer0
Her får du opskriften på hurtig æblegløgg. Når vores kok, Per, laver gløgg til vores kursister tager det lidt længere tid, end det gør i hurtig-versionen, som du finder længere nede. Fordi Per elsker at nørde med grej og ingredienser… Heldigt for os andre 😀 Hjemmepresset æblemost Per laver hvert år en masse skøn æblemost...
Læs mere
18 dec 2018

Sprød julesalat med rødkål, grønkål og appelsin

//
Kommentarer0
Her får du opskriften på en sprød julesalat, som er den sidste opskrift i trilogien: Lækre julesalater med rødkål 🙂 Rødkålen har fået følge af sin gode ven grønkålen, som giver salaten et flot farvespil og får dine tarme til at bryde ud i vild jubel. Glædesjubel over alt det fantastiske guf, der er i...
Læs mere
18 dec 2018

Hurtig rødkålssalat med kakifrugt, gulerod og valnødder

//
Kommentarer0
Her kommer opskriften på hurtig rødkålssalat. Kålsalater kan være så frygteligt kedelige, men de kan også være så vidunderligt lækre! Her får du endnu en af Charlottes skønne salater. Der er kælet for smag og knase-faktor, og den passer perfekt på ethvert julebord – uanset om det er medister, tarteletter eller flæskesteg, der er på...
Læs mere
13 dec 2018

Opskrift på Luciaboller og historien bag Luciadag

//
Kommentarer0
Det ser så fint ud, når de hvidklædte skolebørn kommer gående i optog med lys i deres hænder og i en krone, mens de frejdigt synger Santa Lucia. Det er en af de faste tegn på, at julen nærmer sig. Men hvorfor fejrer vi egentlig Luciadagen. Hvem var Lucia? Og skal du bage luciaboller? Sidst...
Læs mere