25
jan
2019
Stegte ris med æg
//
Kommentarer0
Stegte ris med æg er en fantastisk resteret, hvis du har kogte ris i overskud! Det er så nemt og hurtigt at lave. Opskriften er til 2 personer og retten duer også rigtig fint kold på madpakken. Du skal bruge: 200 g kogte ris (rest fra dagen før eller 1 dl rå ris kogt efter... Læs mere
25
jan
2019
Ærtepesto
Her får du opskriften på en lynhurtig og nem ærtepesto, som smager godt sammen med det meste. Opskriften er fra vores kogebog Madværkstedet. Brug ærtepesto som dip til grøntsagsstænger, ovnkartofler eller brød, som dressing til salater eller som pålæg. Det skal du bruge: 250 g frosne ærter 1 dl skyr 1 lille fed hvidløg, knust... Læs mere
25
jan
2019
Karrykål med oksekød
Her får du en lækker opskrift på en nem ret med masser af smag, fylde og mæthedsfaktor – nemlig karrykål med oksekød. Den læner sig op ad den danske madtradition, og er en opskrift langt de fleste sætter på favoritlisten, når først de har smagt den. Den er super sund og du kan sagtens lave... Læs mere
23
jan
2019
Ego-Motion
Jeg havde haft hold i nakken i en uges tid, men fortsatte med at undervise i motionstimerne på højskolen. Jeg bed tænderne sammen og sagde, at det bare var ”pylleri”, når nogen bekymrede sig for min nakke. Det skulle nok gå over af sig selv, var jeg overbevist om… Faktisk var det enormt dobbeltmoralsk! Hvorfor var det dobbeltmoralsk?... Læs mere
12
jan
2019
Stol aldrig på en tynd kok!
”Jeg forstår simpelthen ikke at man kan være kok og så være så slank!” Den fik jeg slynget i ansigtet for ikke så længe siden, da jeg stod og var ved at lave nogle forberedelser til aftenens madværksted. Helt klassisk tv-køkken-stils-kommentar, serveret af én af vores kursister, Stig, en ret så herlig mand i øvrigt.... Læs mere
11
jan
2019
Sådan bliver du sund – ikke kun i januar
Januar – nu skal vi eddermame være sunde og give den sådan én på zinkadusen med sundheden!! Kapow! Vi kapower den i 2019. Det er besluttet (igen i år)! Ihvertfald et par uger… Hvis vi orker… Jeg tror, de fleste kender fornemmelsen af, at et nyt år er startet, og du tænker, at NU skal det være. Måske... Læs mere
22
dec
2018
Klatkager af risengrød
Klatkager af risengrød – det er guffeluf. Navnet lyder måske ikke så tiltalende, meeeeen smagen fejler intet 😉 Pandekager møder risengrød i skøn forening. Så har du lavet for meget risengrød? Så lad endelig være med at smide det ud! Og ikke kun fordi, vi er nogle klimanørder, der græder spinatfarvede tårer over madspild… Nej,... Læs mere
21
dec
2018
Hurtig æblegløgg
Her får du opskriften på hurtig æblegløgg. Når vores kok, Per, laver gløgg til vores kursister tager det lidt længere tid, end det gør i hurtig-versionen, som du finder længere nede. Fordi Per elsker at nørde med grej og ingredienser… Heldigt for os andre 😀 Hjemmepresset æblemost Per laver hvert år en masse skøn æblemost... Læs mere
18
dec
2018
Sprød julesalat med rødkål, grønkål og appelsin
Her får du opskriften på en sprød julesalat, som er den sidste opskrift i trilogien: Lækre julesalater med rødkål 🙂 Rødkålen har fået følge af sin gode ven grønkålen, som giver salaten et flot farvespil og får dine tarme til at bryde ud i vild jubel. Glædesjubel over alt det fantastiske guf, der er i... Læs mere
18
dec
2018
Hurtig rødkålssalat med kakifrugt, gulerod og valnødder
Her kommer opskriften på hurtig rødkålssalat. Kålsalater kan være så frygteligt kedelige, men de kan også være så vidunderligt lækre! Her får du endnu en af Charlottes skønne salater. Der er kælet for smag og knase-faktor, og den passer perfekt på ethvert julebord – uanset om det er medister, tarteletter eller flæskesteg, der er på... Læs mere