18
dec
2018
Hurtig rødkålssalat med kakifrugt, gulerod og valnødder
//
Kommentarer0
Her kommer opskriften på hurtig rødkålssalat. Kålsalater kan være så frygteligt kedelige, men de kan også være så vidunderligt lækre! Her får du endnu en af Charlottes skønne salater. Der er kælet for smag og knase-faktor, og den passer perfekt på ethvert julebord – uanset om det er medister, tarteletter eller flæskesteg, der er på... Læs mere
17
dec
2018
Rødkålssalat med granatæble, syltet rødløg og salte mandler
I den søde juletid er vi især pjattede med rødkålssalater. Salater er bare noget af det bedste! I hvert fald hvis du spørger os. En god salat skal have masser af smag og gøre munden glad. Det er ingen sag at lave en kedelig salat – desværre. Men øvelse gør mester og vi har en... Læs mere
16
dec
2018
Find de ting, der gør dig glad – som ikke handler om mad
Tit spiser vi på følelser – kender du det? Hvis du er ked af det, rasende, frustreret eller stresset? Maden giver os på en eller anden måde følelsen af en umiddelbart lettelse, en følelse af at vi forkæler os selv. Gør noget godt for os selv. Men den måde at spise på er sjældent god... Læs mere
13
dec
2018
Opskrift på Luciaboller og historien bag Luciadag
Det ser så fint ud, når de hvidklædte skolebørn kommer gående i optog med lys i deres hænder og i en krone, mens de frejdigt synger Santa Lucia. Det er en af de faste tegn på, at julen nærmer sig. Men hvorfor fejrer vi egentlig Luciadagen. Hvem var Lucia? Og skal du bage luciaboller? Sidst... Læs mere
12
dec
2018
Trines peberkage-figurer
Hvert år mødes vores højskolelærer (og mega kulturnørd), Trine, med sin familie og bager julekager. De tager hver især en småkagedej med, bager en masse forskelligt sammen og så deler de bagværket med hinanden. På den måde får de en masse forskellige kager med hjem, men uden at det er kæmpe store portioner. De laver... Læs mere
11
dec
2018
Snig fuldkornet ind
I denne søde juletid… Som den gamle julesalme rigtig nok siger: “I denne søde juletid, tør man sig ret fornøje”, og vi lader os i den grad fornøje med alt det gode bagværk, slik og mad, som, traditionen tro, hører julen til. Men hvad nu, hvis man prøvede at ændre bare en lille smule på... Læs mere
7
dec
2018
Kyllingeburger
Du kender det. Den klassiske fælde, hvor du dagen efter et brag af en fest enten er for træt eller har for mange tømmermænd til at tænke på mad. Altså fælden, hvor man ender med at bestille usund mad eller kun kan tage sig sammen til at købe nogle færdigretter, også kendt som junkfood-fælden. Den... Læs mere
6
dec
2018
Guide til mindful spisning
Mange af os har en tendens til at spise per automatik, så snart der står mad foran os. Og mon ikke også du kender det der med, at man tømmer tallerkenen eller måske tager en ekstra portion, fordi det simpelthen smager så godt? Også selvom du faktisk er mæt… Mindful spisning er et fantastisk redskab... Læs mere
4
dec
2018
Få grønt på julebordet
Fiskefilet, sild, leverpostej, frikadeller, flæskesteg, brunede og hvide kartofler, and og rødkål… De klassiske juleretter smager skønt og vi glæder os hele året, til vi når december måned, og vi igen kan nyde dem. Men… Men det er også meget traditionelle danske retter, der primært består af kød, kartofler og sovs (lige i dette tilfælde... Læs mere
3
dec
2018
Inspiration til juledekorationer
På Struer Højskole er vi vilde med jul! Og derfor blev den ugentlige aften i vores kreative værksted op til december også dedikeret til julen og alle dens smukke dekorationer. Der blev skruet op for både hyggen og julemusikken og fremtryllet de flotteste kreationer. Læs med her i dagens sundere julekalender, hvor Mie giver dig... Læs mere