Faciliteter

Værelserne

Vores hovedbygning har tidligere fungeret som plejehjem. Derfor er der flere gode fællesrum og stuer, og vores værelser er store (15-20 m2). Alle værelser har eget bad og toilet. Vi har 6 dobbeltværelser og 28 enkeltværelser.

Værelserne er forskelligt møbleret. Der er en seng, sengebord, skrivebord med stol, lamper, lænestol og på nogle værelser en sovesofa. Badeværelset er rummeligt, og helt dit eget. Værelserne ligger på højskolens gange, så du er tæt på undervisningsstederne, fælles opholdsstuer, vaskerum, køkken og undervisernes kontorer.

Privat zone

Dit værelse er din private zone, hvor du kan være helt dig selv, når du trænger til en pause og finde tid til ro og refleksion. Det kan alle få brug for! Du er også meget velkommen til at medbringe pyntepuder, nips, tæpper, potteplanter, foto rammer m.m., hvis du gerne vil gøre dit værelse lidt mere personligt og hyggeligt under dit ophold.

Skoleværelser med delt bad. På nogle sommerkurser benytter vi værelser på Struer Fri Fagskole. Værelserne ligger i bygninger ca. 50-500 meter fra hovedbygningen omkring vores store have. De er også 15-20 m2 og har samme møblement som de andre værelser – på nær enkelte værelser som ikke har sofa. Her har to værelser fælles indgang og deler bad og toilet.

Internet og TV

Der er gratis trådløs internetforbindelse på alle værelser. Skolen har to fælles TV-stuer, hvor man kan hygge sig i fællesskab. Der er ikke TV på værelserne.

Værelserne med delt bad ligger ikke i hovedbygningen, og de har ikke TV-stik.

Hallen

 • Vi er stolte af vores lille hyggelige idrætshal. Hallen benytter vi til primært til motions fag, større foredrag og i fritiden kan der spilles badminton og andre boldspil.

KREA

 • Hovedbygningen, den runde bygning som byder dig velkommen med røde søjler og grønne planter, er skolens smukkeste bygning. Her har vi det skønneste yogalokale som byder ind til afstresning og indre ro. Lokalet bruges til meditation, mindfulness og NADA akupunktur. I bygningens runde hjerte foregår timerne gruppecoaching.

Undervisningskøkken

 • Side om side med højskolens værelser finder du undervisningskøkkenet. Her får du fingrene i maden og lærer at trylle sunde velsmagende retter frem. Her har vi køkken workshops og madværksteder.

Kreativt lokale

 • Højskolen har et kreativt lokale som bruges til timerne kreativ og valgfaget kunstværksted. Her er der alle de faciliteter, som du kan bruge til at male, sy, strikke. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Du er også meget velkommen til at tage ting med hjemmefra, som du ønsker at arbejde på. Det kan være reparation af tøj, maleri, skulptur eller andet. Kreativ er altid åbent og til fri afbenyttelse. Her hygges der altid med kaffe, snak og sysler.

Foredragssal

 • Højskolen har to foredragssale. Her mødes vi til foredrag og undervisning.

Spisesal

 • Struer Fri Fagskole og Struer Højskole har en fælles spisesal, hvor middagsmaden kl. 12.30 spises. Spisesalen deler vi med eleverne på Struer Fri Fagskole. Resten af dagens måltider spises i køkkenalrummet på højskolen. (På nogle sommerkurser spiser vi alle måltider i spisesalen).

Typisk værelse på Struer Højskole.

Når du har behov for at være dig selv.

Opholdsstuer

 • Højskolen har to opholdsstuer. Havestuen og hyggestuen. Her kan man hygge og snakke samt se TV. Samlinger foregår som udgangspunkt i havestuen.

Faciliteter uden for højskolen

Motionscenter

 • Vi har samarbejde med Struer Motion som ligger 500 meter fra højskolen. På de lange kurser og udvalgte korte kurser får kursisterne udleveret fitnesskort. Med fitnesskort har du adgang til Struer Motion 24/7, og du kan også tilmelde dig Struer Motions udbud af motionstimer i din fritid. Højskolen bruger også Struer Motions lokaler til nogle af motionsfagene. www.struermotion.dk

Svømmehal

 • Struer svømmehal ligger 1 km fra skolen. Kursister kan svømme på højskolens regning tirsdag og torsdag morgen, dog ikke i folkeskolernes ferier.  www.struerenergipark.dk/5/svoemmehal
 • Vinderup svømmehal – motionsfaget vandgymnastik foregår i denne svømmehal som ligger 15 km fra højskolen. Der køres i bus til svømmehallen.

Naturen

 • Vi er omgivet af mange dejlige stisystemer som går langs Limfjorden, strand, den lækre havnefront, historiske gravhøje og ind i byens grønne anlæg.
 • Tæt på finder du en storslået natur ved Klosterheden plantage, Toftum bjerge, Venø og Oddesund.