Single Blog Title

This is a single blog caption
22 dec 2018

Klatkager af risengrød

//
Kommentarer0

Klatkager af risengrød – det er guffeluf. Navnet lyder måske ikke så tiltalende, meeeeen smagen fejler intet 😉 Pandekager møder risengrød i skøn forening.

Så har du lavet for meget risengrød? Så lad endelig være med at smide det ud! Og ikke kun fordi, vi er nogle klimanørder, der græder spinatfarvede tårer over madspild… Nej, faktisk mest fordi du kan bruge grøden til alt muligt.

Du kan fx bruge resten i en vaffeldej, brøddej (du får de lækreste boller), blande den i en havregrød, til risengrøds-panna panna cotta og ikke mindst lave KLATKAGER af resterne. Og dét er lækkert 😀

Du kan også sagtens varme grøden op igen. Kom lidt nyt mælk i, og lun grøden, evt. bare i mikroovnen. Mine unger (Camilla) får det faktisk også med på madpakken. Ganske kold, med en lille bøtte med kanelsukker ved siden af. De elsker det!

Nå, men det var jo klatkagerne, der var på programmet, så her får du opskriften på lækre, bløde saftige klatkager af risengrød.

Opskrift på klatkager af risengrød

1 rest risengrød (ca. 300-500 g)
2 æg
3-5 spsk. havregryn (afhængigt af hvor tyk eller flydende din risengrød er)
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. sukker
Evt. 1/2 tsk. kanel eller 1/4 tsk. kardemomme
Olie til at stege i

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne i en skål, og rør det godt sammen. Bingo. Så er dejen klar. Lad den hvile 10 minutter, så havregrynene kan suge noget af væden.

Dejen skal være rigtig tyk, så klatkagerne ikke flyder ud på panden og brænder fast. Du kan evt. tilsætte lidt hvedemel (ca. 1 – 2 spsk.), hvis dejen er for tyndtflydende.

Varm panden op, kom lidt olie på og læg 3-5 klatter klatkagedej på. Steg dem på begge sider, til de er gyldne og gennembagte.

Server klatkager af risengrød som de er (ca. 1-3 klatkager pr. person afhængigt af størrelsen). Eller kom lidt marmelade, æblemos, friske bær eller vaniljeyoghurt på toppen.

TIP: Gem et par klatkager til madpakken, de smager nemlig også godt, når de er kolde.