Single Blog Title

This is a single blog caption
17 dec 2018

Rødkålssalat med granatæble, syltet rødløg og salte mandler

//
Kommentarer0

I den søde juletid er vi især pjattede med rødkålssalater. Salater er bare noget af det bedste! I hvert fald hvis du spørger os. En god salat skal have masser af smag og gøre munden glad. Det er ingen sag at lave en kedelig salat – desværre. Men øvelse gør mester og vi har en masse opskrifter i gemmerne på skønne salater.

Det er nok ikke nogen stor overraskelse, at vi får en masse forskellige salater på højskolen. Mange af dem er opskrifter fra vores egen kogebog Madværkstedet, men vi får også masser af salater, som vores kok og underviser Charlotte kalder for ‘skrivebordssalater’. Og hvad er det så liiige det er? Jo, det er freestyle-salater med alt godt fra køleskabet. Og det er Charlotte virkelig fremragende til 🙂 

Rødkålssalat til julebordet

Vi kender selvfølgelig alle den klassiske rødkål, som smager vidunderligt sammen med flæskestegen. Men fra vores mad-nørdede synspunkt, synes vi godt, der må komme en salat på bordet, som kan give endnu mere smag og knas til måltidet 😉

Her får du Charlottes bud på en virkelig lækker rødkålssalat med smæk på smagen – det er både surt, sødt og knasende. Servér den sammen med julemaden, til frokost eller på madpakken. Lav gerne en stor portion rødkålssalat. Den kan fint holde sig et par dage i køleskabet, og så er det nemt at få grøntsager på bordet, selvom juletravlheden maser sig på.

Opskrift på rødkålssalat med granatæble, syltet rødløg og salte mandler

50 g mandler
1 lille tsk. salt
1 dl vand

2 rødløg (i tynde både)
1 dl. lys eddike
1 spsk. sukker

1/4 rødkål (fintskåret)
Granatæblekerner fra 1 granatæble
1 spsk. ravigotte eller sennep
3 spsk. olie

Sådan gør du

Saltede mandler: Bring vand og salt i kog, og hæld det over mandlerne. Lad dem trække i ca. 20 min. Bag i ovnen ved 150 grader i ca. 20 min.

Syltede rødløg: Kog eddike og op. Læg rødløgsbådene ned i lagen i gryden, og lad det simre i ca. 3 minutter. Si lagen fra og brug den til dressing.

Dressing: Tilsæt lagen fra de syltede løg ravigotte og olie, og blend med en stavblender.

Kram den snittede rødkål med dressingen og læg den i bunden af en salatskål. Top med granatæblekerner, hakkede saltmandler og syltede løg. Så er der rødkålssalat 🙂