Højskoleophold

Højskoleophold

Sæt fokus på din livsstil og sundhed, og få inspiration, gejst og fællesskab.
Tag på højskoleophold på 6, 8 eller 14 uger, med fokus på ny livsstil, glæde, nærvær og oplevelser.
Vi er en højskole for alle aldre og dyrker fællesskabet i mangfoldigheden.
Vi glæder os til at se dig

Forny din energi med et højskoleophold hos os

Prioriter dig selv og fællesskabet i en travl verden

Hos os får du tid og mulighed for at zoome ind på dig selv og din livsstil. I fællesskab arbejder vi med at finde glæde, overskud og balance – og hvordan du får det med hjem til hverdagen igen.

Vi tilbyder bl.a. undervisning i kost, bevægelse og livsmestring. Der er mange spændende valgfag, både kreative fag, motion og madlavning. Og så har vi selvfølgelig samlinger, foredrag og kulturvitaminer.

Læs mere herunder

Vi er gode til livsstil, madglæde og bevægelse

Sund mad er lækker mad – Glæden ved måltidet er vigtigt, både i undervisningen og på skolen.
Kostråd hives ned i øjenhøjde og madlavning er i køkkenet, med perspektiver på bl.a. ernæring, madglæde og bæredygtighed.

Vi afprøver også i fællesskab mange forskellige måder at motionere på, og giver plads til at finde det der virker for dig.
Måske er et af de mange valgfag også for dig? Fx kajak, cykling, golf, yoga eller naturtræning.

Læs mere om fælles– og valgfag

Vestjylland, visdom, med videre

Blive blæst igennem ved Vesterhavet, også af kulturhistorien. Få våde tæer i klosterheden, spot en bæver og hør hvad de betyder for skoven. Vi elsker at kombinere udflugter i vores smukke fjordland med historier om landet og menneskene i det.

Gode historier og nye perspektiver får du også til samlinger og foredragsaftner. Lige som vi tilbyder fag som fx keramik, livstræet, filmspejlet og kend dig selv.

Se lidt om hverdagen på skolen herunder og de kommende ophold.
Vi glæder os til at se dig.

Hverdagen på højskolen

Hverdagene fyldes af undervisning, inspiration og socialt samvær. Her mødes mennesker i alle aldre. Nogle bruger opholdet som en ballast til kommende studie, som et time-out i arbejdslivet og andre tager måske det højskoleophold, de altid har drømt om.

Følg med på Instagram

Hvad koster et højskoleophold

Det koster 1900,- /uge at gå på Struer Højskole, og vi har hhv. 6, 8 og 14 ugers ophold. Det er muligt at søge støtte til et ophold, og det kan du læse mere om her.

Højskoleophold i Struer

Beliggenhed

Højskolen ligger i et roligt område, tæt på en storslået natur, Limfjorden og bylivet. 

Afstand i kilometer:

  • Limfjorden – 1 km
  • Gågade – 800 m
  • Biograf – 700 m
  • Banegård – 1,4 km
  • Supermarked – 500 m

Værelser

På vores højskoleophold bor man på 12 m2 eneværelser med eget bad. Hvert værelse har egen entré med skabe. Du medbringer selv dyne, pude og linned. Alternativ kan det lejes. 

Faciliteter

Vi har vores egen lille idrætshal, et glashus til yoga og meditation og et undervisningskøkken. Derudover har vi et lækkert kreativt lokale, hyggelige opholdsrum og en foredragssal. Vi har et vaskerum, hvor du gratis kan vaske tøj – dog skal du selv medbringe sæbe. Skolen har el-cykler, som vi udlejer eller bruger i undervisningen. 

Fritid

Fritiden bruges ofte sammen med de andre elever. Du må gerne få besøg og har også mulighed for egen tid på værelset. Skolens faciliteter er åbne og de mange smukke gåture omkring Limfjorden er populære. Derudover er der mulighed for at benytte kulturlivet i byen, tage på en cykeltur i området eller måske teste dine evner indenfor Disc Golf på den nærliggende bane.

Weekend

Som udgangspunkt er weekenderne undervisningsfri. Mange hygger på skolen i weekenden og andre tager hjem. Vi hjælper hinanden med at anrette og tilberede mad samt dække bord og vaske op. Du er velkommen til at have overnattende gæster. 

Helligdage og efterårsferie

Der er ikke undervisning på helligdage (påske, St. Bededag, Kr. Himmelfartsdag, grundlovsdag og pinsen) og skolen er lukket i uge 42. Du er velkommen til at blive på skolen. Der er forplejning og vi hjælper hinanden med det praktiske.

Livet og hverdagen på højskolen

Kommende højskoleophold

Forår 2022

6 uger
Uge 20-25

Forår 2022

8 uger
Uge 12-19

Forår 2022

14 uger
Uge 12-25

Efterår 2022

6 uger
Uge 36-41

Efterår 2022

8 uger
Uge 43-50

Efterår 2022

14 uger
uge 36-50