Højskoleophold

Bliv inspireret og motiveret til en sundere livsstil gennem et længere højskoleophold. Højskoleophold på 6, 8 eller 14 uger, med fokus på nye sunde vaner, gejst, glæde, nærvær og oplevelser.

Kommende højskoleophold

Forår 2022

14 uger
Uge 12-25

Forår 2022

8 uger
Uge 12-19

14 uger
uge 36-50

6 uger
Uge 36-41

8 uger
Uge 43-50

Hverdagen på højskolen

Hverdagene består af lige dele undervisning, inspiration og socialt samvær. Her mødes generationer på tværs. Nogle bruger opholdet som en ballast til kommende studie, som et time-out i arbejdslivet og andre tager måske det højskoleophold, de altid har drømt om.

Få ny energi på et højskoleophold

Sundhed

For os handler sundhed både om en sund krop og et sundt sind, men også om rigt socialt samvær, og derfor vægter vi fællesskab og nærhed højt hos os. Vi arbejder med at finde balancen i livet med sundhed som gennemgående tema. Vi vil hellere tælle antallet af grin og gåture, end kalorier og gulerødder.

Mad

Vi har bronzemærke i økologi og har fokus på danske råvarer. Vi serverer lækker sund mad 3 gange om dagen. Til middag og aften er der altid et vegetarisk valg. Derudover er der frugt og forfriskninger mellem måltiderne.
Her kan du læse hvordan vi forholder os til madallergi og ønsker til særlig kost.

Motion

Du prøver forskellige måder at træne på og finder måske ud af hvad din krop kan. Vi arbejder på at vores elever finder glæden ved at bevæge sig. Din krop bliver stærkere. Vi leger motionen ind og gør det sjovt at bevæge sig hver dag.

Hvad koster et højskoleophold

Det koster 1900,- /uge at gå på Struer Højskole, og vi har hhv. 6, 8 og 14 ugers ophold. Det er muligt at søge støtte til et ophold, og det kan du læse mere om her.

Højskoleophold i Struer

Beliggenhed

Højskolen ligger i et roligt område, tæt på en storslået natur, Limfjorden og bylivet.

Afstand i kilometer:

• Limfjorden – 1 km
  • Gågade – 800 m
  • Biograf – 700 m
  • Banegård – 1,4 km
  • Supermarked – 500 m

Værelser

På vores højskoleophold bor man på 12 m2 eneværelser med eget bad. Hvert værelse har egen entré med skabe. Du medbringer selv dyne, pude og linned. Alternativ kan det lejes.

Vi har vores egen lille idrætshal, et glashus til yoga og meditation og et undervisningskøkken. Derudover har vi et lækkert kreativt lokale, hyggelige opholdsrum og en foredragssal. Vi har et vaskerum, hvor du gratis kan vaske tøj – dog skal du selv medbringe sæbe. Skolen har el-cykler, som vi udlejer eller bruger i undervisningen.

Fritid

Fritiden bruges ofte sammen med de andre elever. Du må gerne få besøg og har også mulighed for egen tid på værelset. Skolens faciliteter er åbne og de mange smukke gåture omkring Limfjorden er populære. Derudover er der mulighed for at benytte kulturlivet i byen, tage på en cykeltur i området eller måske teste dine evner indenfor Disc Golf på den nærliggende bane.

Weekend

Som udgangspunkt er weekenderne undervisningsfri. Mange hygger på skolen i weekenden og andre tager hjem. Vi hjælper hinanden med at anrette og tilberede mad samt dække bord og vaske op. Du er velkommen til at have overnattende gæster.

Helligdage og efterårsferie

Der er ikke undervisning på helligdage (påske, St. Bededag, Kr. Himmelfartsdag, grundlovsdag og pinsen) og skolen er lukket i uge 42. Du er velkommen til at blive på skolen. Der er forplejning og vi hjælper hinanden med det praktiske.

Det siger vores elever

Livet og hverdagen på højskolen