Fællesfag

Fællesfag

I fællesfagene er vi alle samlet. Vi værdsætter fællesskab og relationer og skaber rammerne gennem musik, motion og meget mere.

Læs mere om fællesfagene herunder. Derudover har vi ugentlige valgfag.Motion og bevægelse

Sved på panden, styrkeøvelser og træning af både ben og latter muskler er på programmet i “Motion og bevægelse”. Her er fællesskabet i højsædet og I prøver forskellige motionsformer både i hallen og i naturen. Oplev glæden ved at bevæge dig, og mærk hvad motion og bevægelse gør for både krop og sind.

Mad og krop

Kostråd, søde sager, varedeklarationer og hurtige valg – Vi trækker dem ned i øjenhøjde. Du bliver din egen kostvejleder og finder ud af, hvilken vej du skal gå. Vi tager et kig på, hvilken betydning mad og motion har for at undgå livsstilssygdomme, eller holde dem i ave. Du får redskaber til at tabe dig og opbygge en stærkere krop.

Nye Horisonter

I horisont og højskole får vi udvidet vores horisont. Vi debatterer samfundsrelevante emner, vi kigger på kunst, tager ud på opdagelse i det vestjyske natur- og kulturlandskab. Vi er nysgerrige på, hvilke samfunds – og menneskesyn vi er præget af i vores fortid, nutid og hvilke der vil få betydning for vores fremtid. 

Livstræet

Sammen forholder os til alt det vi har til fælles som mennesker, f.eks. emner som kærlighed, værdier, venskab, ensomhed, vaner og drømme. I trygge rammer får vi talt sammen om livets grundvilkår på godt og ondt.

”Stærkest er de rødder hvor træet står i blæst”.

Morgensamling

Her starter dagen med sang og snak. Vi synger forskellige sange fra højskolesangbogen. Indimellem snakker, fortæller og debatterer vi forskellige emner – det kan være alt fra dagens nyheder til en rejseoplevelse. Det er en dejlig start på dagen.