Single Blog Title

This is a single blog caption
18 dec 2018

Sprød julesalat med rødkål, grønkål og appelsin

//
Kommentarer0

Her får du opskriften på en sprød julesalat, som er den sidste opskrift i trilogien: Lækre julesalater med rødkål 🙂

Rødkålen har fået følge af sin gode ven grønkålen, som giver salaten et flot farvespil og får dine tarme til at bryde ud i vild jubel. Glædesjubel over alt det fantastiske guf, der er i grønkål.

Vores kok og madnørd giver dig her et bud på en virkelig simpel salat, som stadig smager af en masse. Præcis som de andre rødkålssalater, er de perfekte på julebordet både til julefrokosten, sammenskudsgildet, juleaften eller til en god adventsfrokost.

Opskrift på sprød julesalat med rødkål, grønkål og appelsin

1/4 rødkål (fintsnittet)
2 stilke grønkål uden stok (fintsnittet) eller to håndfulde færdigsnittet grønkål fra pose
1/4 tsk. salt
2 appelsiner
1 håndfuld frisk mynte (finthakket) 

Sådan gør du:
Bland fintsnittet rødkål og grønkål. Kram saltet ind i kålen.

Skær top og bund af appelsinerne og ”skræl” dem med kniven, som du ville gøre med en melon eller en ananas, ved at skære skrællen af i flager.

Del appelsinerne i 4 både, hvor du skærer uden om appelsinens ”kernehus”. Så du har 4 (ikke lige store) stykker appelsin og et “kernehus” fra hver appelsin (de skal bruges til dressing).

Skær appelsinstykkerne i mindre tern og drys dem på kålen sammen med hakket mynte. Kom appelsintern og mynte i salaten. Pres appelsinsaften fra appelsinernes “kernehus” og hæld over salaten. Så er der serveret 🙂