Single Blog Title

This is a single blog caption
21 dec 2018

Hurtig æblegløgg

//
Kommentarer0

Her får du opskriften på hurtig æblegløgg. Når vores kok, Per, laver gløgg til vores kursister tager det lidt længere tid, end det gør i hurtig-versionen, som du finder længere nede.

Fordi Per elsker at nørde med grej og ingredienser… Heldigt for os andre 😀

Hjemmepresset æblemost

Per laver hvert år en masse skøn æblemost af de mange æbler, som vi får fra skolens mange smukke æbletræer. Mosten bliver håndpresset i en gammeldags moster og smager kort sagt fuldstændigt vidunderligt! Man burde starte hver dag med sådan et glas guf…

En del af æblerne får lov til at ligge mørkt og køligt og putte sig her til december. Når julen nærmer sig, bliver de friskmostet direkte ned i den store gløgg-gryde, drysset med julekrydderier, honning og citron. Og så er der æblegløgg.

Det er nok de færreste, der lige har både æblelager og en moster i kælderen. Men så er det godt, at du bare kan købe en færdig helt almindelig æblemost (så slipper du også for al mostebøvlet 😉 )

Det tager ikke ret lang tid at lave æblegløgg. Du kan sagtens lave 2-3 liter ad gangen. Hæld den lune æblegløgg på rene flasker og stil dem på køl.

Lad gerne krydderierne komme med ned i flasken, så æblegløggen kan stå og trække endnu mere smag. Det bliver den kun bedre af!

Æblegløggen kan holde sig mindst 1 uge i køleskabet.

Hurtig æblegløgg

1 liter æblemost
5 stjerneanis
10 kardemomme-kapsler
10 hele nelliker
5 peberkorn
3 kanelstænger
2 spsk. honning
Saften fra 1/2 citron
(evt. lidt mørk rom, calvados eller hvid portvin)

Sådan gør du

Kom det hele i en gryde. Hvis der er ét af krydderierne, du særligt godt kan lide, så kom lidt ekstra i. Og hvis du godt kan lide en gløgg med MASSER af kryddersmag, så kom lidt mere i af det hele.

Kog æblegløggen op, og lad det simre i 10 minutter. Så er der gløgg 🙂

Du kan servere den som en alkoholfri æblegløgg. Men du kan også lige inden servering tilsætte lidt mørk rom, calvados eller hvid portvin (evt. direkte i serveringsglasset).

Servér gerne gløggen med en frisk skive øko citron eller appelsin i glasset og pynt med krydderierne, fx en hel kanelstang eller et par stjerneanis.

Hæld overskydende hurtig æblegløgg i rene flasker sammen med krydderierne. Æblegløggen kan holde sig på køl i mindst 1 uge.