Valgfag

Valgfag

Du har valgfag 3 gange om ugen. Udbuddet kan variere afhængig af årstid og ophold.
Læs hvilke valgfag du kan vælge mellem herunder. Hver 3-6 uge kan du vælge nye valgfag.

Udover valgfag, har vi fællesfag – fag hvor hele holdet er samlet til undervisning, sang eller hygge.

Valgfag - billig mad på dyre tallerkner

Sund og simpel mad

Vi skal lave lækre hurtige og enkle hverdagsretter, så du slipper for rugbrødsmadder og take-away.
Vi skal lave mad som er hurtigt at lave, og uden en stor opvask bagefter.  Vi bruger kendte ingredienser som kan købes i almindelige supermarkeder. Undervejs får du også tips til at spare, uden maden bliver kedelig. Du vil blive inspireret og rigtig dygtig til at lave sund og simpel hverdagsmad.
Efterår 2022: Mandage i uge 36-41

Valgfag - vandring

Vandring

Tag med ud under åben himmel og mærk hvordan vandring påvirker både krop og sjæl. Lad den vestjyske natur, forkæle dig med smukke naturoplevelser. Fordyb dig i stilhed eller gode snakke med resten af holdet. Turene er som regel mellem 10 og 15 km.

Efterår 2022: Tirsdag i uge 43-46

Valgfag - puls og styrke

Puls & Styrke

Vi prøver kræfter med forskellige typer for træningstyper i det lokale fitnesscenter, men fælles for dem alle er at du får pulsen op og får styrket dine muskler.

Efterår 2022: Torsdage i uge 36-41

Valgfag - yogaens forunderlige verden

Yogaens forunderlige verden

Vores smukke yogalokale danner ramme for nærvær og fordybelse. Du skaber fokus på krop og sind, gennem blide og udfordrende stillinger, åndedrætsøvelser og meditation. Tanker om fortiden og fremtiden sættes på stand by, så du kan være til stede i nuet.

Efterår 2022: torsdag i uge 43-46

Valgfag - vegetarisk hverdag

Madens univers

Her skal vi lave alt muligt hyggeligt og sjovt med mad. Vi følger årstidens gang med de ting vi laver. Nogle gange henter vi selv vores friske råvarer hos landmanden eller i naturen, og andre gange nørder vi i køkkenet. Vi dykker ned i gode råvarer, friske grøntsager, hjemmelavede retter, brødbagning, chokolade samt julemad. De gode oplevelser og smage vil give dig lysten til at komme i køkkenet.

Efterår 2022: Tirsdag i uge 36-41 og igen fra 47-50

Valgfag - golf

Golf

God motion, frisk luft og udfordringer. Du behøver ikke at have prøvet golf før, du skal nok lære det. Der bliver mulighed for at prøve kræfter på en rigtig 18 hullers bane. Du får også mulighed for at tage et DGU-kort så du kan fortsætte i en klub tæt på dit hjem.

Efterår 2022: Tirsdag i uge 36-41

Yoga

Hatha Yoga

Hatha Yoga er et ældgammelt yoga system, som repræsenterer modsætningerne i livet, fx lys og mørke.
Gennem yoga, meditation og åndedrætsøvelser søger vi balancen mellem modstående energier.

Efterår 2022: Torsdage i uge 36-41

Sved på panden

Beskrivelse er på vej

Efterår 2022: Torsdage i uge 43-46

Du er for lækker!

Her er der selvforkælelse og velvære på programmet.
Vi skal se kærligt på os selv, og vi skal undersøge og debattere hvad vores påklædning og fremtoning kan gøre af forskel for os selv og den måde andre ser os.
Du får en ny bevidsthed samt tips og tricks til tøj og hudpleje.

Efterår 2022: Onsdage i uge 47-50

Medi Yoga

Medi Yoga er en terapeutisk yogaform med fokus på kroppens evne til selvheling.
Gennem korte enkle yogaprogrammer, åndedrætsøvelser og dybtvirkende meditationer fokuserer vi på at bringe kroppen i balance.

Efterår 2022: Torsdage i uge 47-50

Valgfag - boldspil

Multi-motion

Vi skal finde legebarnet frem, når vi sammen prøver forskellige motionsformer.
Yderligere information følger

Efterår 2022: Torsdage i uge 47-50

Tilbage til naturen

Er der et særligt bånd mellem dig og naturen? Det søger vi svaret på, når sanserne får frit spil under stille vandring, skovbade og meditation til bølgeskvulp. Vi lytter til vinden, lyrik og bålet der knitrer og så skal du selvfølgelig kramme et træ.

Efterår 2022: Mandage i uge 36-41

Valgfag - selvindsigt

IRONMiND

Få mentalt overskud og stå stærkere i mødet med livets udfordringer. Her får du konkrete værktøjer til hvordan du finder og fastholder mental balance.
Underviser er udvikler af konceptet IRONMiND, Christian Jensen
OBS: Obligatorisk fag
Efterår 2022: Mandage i uge 47-50

Keramik

På keramikholdet vil du få kendskab til grundlæggende teknikker, hvor vi former, bygger og modellerer vores emner. Du kan arbejde med brugsting et mere skulpturelt og abstrakt udtryk.

Du vil få kendskab til efterbearbejdning af dine ting før brændingen og der er forskellige muligheder for glasering. Vi vil fortrinsvis arbejde med stentøj og raku.

Efterår 2022: Tirsdag i uge 43-46

Wellness

I faget wellness handler det om egen omsorg og om at søge ro og velvære. Vi skal bl.a. i kurbad, lære massageteknikker til lindring af ømheder, og prøve restorativ yoga.

Efterår 2022: Tirsdage i uge 47-50

Valgfag - fokus (foto)

Fokus (Foto)

Det handler om at tage gode billeder, uanset om de skal bruges til print, de sociale medier eller noget helt tredje. Lær at indfange et øjeblik for at fortælle en historie. Du bruger dit eget kamera. Om det er en smartphone, digitalt kamera eller spejl-refleks er underordnet.

Efterår 2022: mandage i uge 47-50

Ølbrygning

Sammen med brygmester Lehmann fra Struer Håndbryg, vil du lære om ølbrygning og ende med at brygge din egen øl. I mødes 3 gange i bryghuset, som ligger få hundrede meter fra skolen. Hver deltager får ca. 22 – 25 ½ liter øl med hjem med din egen etiket. 
Øllet vil være en Classics Struer Håndbryg på 4,5 %. 

Egenbetaling for valgfaget er kr. 500
Efterår 2022: Mandage i uge 43-46

Valgfag - selvindsigt

Kend dig selv

For at leve det gode liv, må vi kigge på de barrierer som stopper os fra at opnå det vi længes efter. Lær at få øje på dine faldgruber og hvordan du bliver bedre til at håndtere dem. Her er der virkelig mulighed for at lave en varig livsændring.

Efterår 2022: Mandag i uge 43-46