Valgfag

Valgfag

Du har valgfag 3 gange om ugen. Udbuddet kan variere afhængig af årstid og ophold.
Læs hvilke valgfag du kan vælge mellem herunder. Hver 3-6 uge kan du vælge nye valgfag.

Udover valgfag, har vi fællesfag – fag hvor hele holdet er samlet til undervisning, sang eller hygge.

Valgfag - billig mad på dyre tallerkner

Billig mad på dyre tallerkner

Du vil lære, hvordan du kan lave lækker mad uden at tømme pengepungen. Lær at lave lækre, sunde og budgetvenlige retter, både til den travle hverdag og til når du får gæster. Undervejs får du også tips til at spare, uden maden bliver kedelig.

Valgfag - vandring

Vandring

Tag med ud under åben himmel og mærk hvordan vandring påvirker både krop og sjæl. Lad den vestjyske natur, forkæle dig med smukke naturoplevelser. Fordyb dig i stilhed eller gode snakke med resten af holdet. Turene er som regel mellem 10 og 15 km.

Valgfag - puls og styrke

Puls & Styrke

Vi prøver kræfter med forskellige typer for træningstyper i det lokale fitnesscenter, men fælles for dem alle er at du får pulsen op og får styrket dine muskler.

Valgfag - yogaens forunderlige verden

Yogaens forunderlige verden

Vores smukke yogalokale danner ramme for nærvær og fordybelse. Du skaber fokus på krop og sind, gennem blide og udfordrende stillinger, åndedrætsøvelser og meditation. Tanker om fortiden og fremtiden sættes på stand by, så du kan være til stede i nuet.

Valgfag - vegetarisk hverdag

Vegetarisk hverdag

Kødet har været en stor bestanddel af danskernes kost i mange år. Dog har dette ændret sig det seneste årti. Men det behøves ikke være kedeligt og smagløst at spise vegetarisk. I det vegetariske køkken vil vi lave en masse lækre hverdagsrester med dagligvarer, som kan købes i dit lokale supermarked.

Valgfag - golf

Golf

God motion, frisk luft og udfordringer. Du behøver ikke at have prøvet golf før, du skal nok lære det. Der bliver mulighed for at prøve kræfter på en rigtig 18 hullers bane. Du får også mulighed for at tage et DGU-kort så du kan fortsætte i en klub tæt på dit hjem.

Valgfag - havkajak

Havkajak

Kom helt tæt på Limfjorden. Mærk padlens fremdrift, vinden, lydene og duftene, og se landskabet fra kysten. Efter få minutter på vandet, kan du være mentalt “langt” hjemmefra. Er du med alle uger, har du mulighed for at tage IPP2 certifikatprøven.

Naturtræning

Naturen har stor betydning for menneskets fysiske og psykiske sundhed. Ved ophold i naturen kan du sænke dit stress niveau, styrke immunforsvaret og meget mere. I valgfaget naturtræning udforsker vi naturen via vores sanser, leg, relations dannelse, puls og styrketræning.

Valgfag - på to hjul

På to hjul

Lige meget, om du ikke har cyklet i flere år eller, du har cykling som en aktiv passion, er der plads til alle. Turene køres i og omkring det smukke vestjyske landskab ved Struer. Vi opfordrer til at man bruger en elcykel, hvis ikke man er vant til at cykle.

Valgfag - salatværkstedet

Salatværksted

Salater kan være alt andet end kedelige. En god salat kræver få ingredienser og en god mængde knowhow, så smag og konsistens går op i en højere enhed. I salatværkstedet lærer vi at lave gode og nemme salater, som er en fryd for øjet og munden.

Valgfag - boldspil

Boldspil

Vi skal finde boldene og legebarnet frem, når vi sammen prøver forskellige boldspil. Prøv kræfter med padel tennis, badminton, gulvhockey og andre små sjove lege. Du behøver ikke at kunne løbe stærkt og have boldøje, bare du har mod på at lege

Tilbage til naturen

Er der et særligt bånd mellem dig og naturen? Det søger vi svaret på, når sanserne får frit spil under stille vandring, skovbade og meditation til bølgeskvulp. Vi lytter til vinden, lyrik og bålet der knitrer og så skal du selvfølgelig kramme et træ.

Valgfag - hurtige retter

Hurtige retter

Danskerne bruger mindre og mindre tid i køkkenet og salget af take-away stiger stødt. I valgfaget “Hurtige retter” vil vi lave lækre hverdagsretter, som er hurtigere at lave end at få leveret take-away.

Keramik

På keramikholdet vil du få kendskab til grundlæggende teknikker, hvor vi former, bygger og modellerer vores emner. Du kan arbejde med brugsting som kopper, skåle, fade, vaser, tallerkner, men også formgivning med et mere skulpturelt og abstrakt udtryk.


Du vil få kendskab til efterbearbejdning af dine ting før brændingen og der er forskellige muligheder for glasering.


Vi vil fortrinsvis arbejde med stentøj og raku.

Film med filter

Hvad er det, som gør en film god?
I film med filter lægger vi et særligt filter over den måde, som vi ser filmen på. Det kan være vi holder særligt øje med, hvordan en person bliver fremstillet eller hvordan instruktøren har valgt at fortælle historien.

Vi ser og debatterer forskellige slags film, hvor dokumentarfilm også vil indgå.

Efter filmen taler vi om, hvilke problemstillinger filmen rejser. Vi prøver i fællesskab at sætte ord på de ofte komplekse problemstillinger, som vi efterlades med, når vi har set en god film.

Valgfag - fokus (foto)

Fokus (Foto)

Det handler om at tage gode billeder, uanset om de skal bruges til print, de sociale medier eller noget helt tredje. Lær at indfange et øjeblik for at fortælle en historie. Du bruger dit eget kamera. Om det er en smartphone, digitalt kamera eller spejl-refleks er underordnet.

Ølbrygning

Sammen med brygmester Lehmann fra Struer Håndbryg, vil du lære om ølbrygning og ende med at brygge din egen øl. I kommer igennem hele bryggeprocessen fra kogning, gæring, prøvetagning, smagning, tapning og udarbejde din egen etiket. 

I mødes 3 gange i bryghuset, som ligger få hundrede meter fra skolen. 

Hver deltager får ca. 22 – 25 ½ liter øl med hjem med din egen etiket. 

Øllet vil være en Classics Struer Håndbryg på 4,5 %. 

Egenbetaling for valgfaget er kr. 500

Valgfag - madværkstedet

Madværkstedet

Vi går i køkkenet og tilbereder sunde hverdagsretter med udgangspunkt i højskolens populære kogebøger ”Madværkstedet 1 og 2”. Vi laver både danske klassikere på en sund måde, eksotiske retter med nye krydderier og lækkert grønt tilbehør.

Valgfag - selvindsigt

Selvindsigt (Kend dig selv)

For at leve det gode liv, må vi kigge på de barrierer som stopper os fra at opnå det vi længes efter. Lær at få øje på dine faldgruber og hvordan du bliver bedre til at håndtere dem. Her er der virkelig mulighed for at lave en varig livsændring.