Valgfag

Valgfag

Valgfag fylder 2 gange 3 timer om ugen, og du vælger to forskellige valgfag af gangen.
Nogle valgfag kører hele året, andre kun i foråret eller efteråret, og nogle kører kun i udvalgte perioder.
Læs hvilke valgfag du kan vælge og hvornår de kører herunder.

Udover valgfag, har vi fællesfag, sang og foredrag, som alle deltager i – læs om den via link her:

Keramik

På keramikholdet vil du få kendskab til grundlæggende teknikker, hvor vi former, bygger og modellerer vores emner.

Du kan arbejde med brugsting som kopper, skåle, fade, vaser, tallerkner, men også formgivning med et mere skulpturelt og abstrakt udtryk.

Du vil få kendskab til efterbearbejdning af dine ting før brændingen og der er forskellige muligheder for glasering.

Vi vil fortrinsvis arbejde med stentøj og raku, og tale om sammensætning af forskellige ler-typer, hvor keramik stammer fra og hvilke stilarter vi finder i forskellige kulturer.

Efterår og forår, alle uger

Yoga

I valgfaget yoga og meditation er der masser af tid til at fordybe sig i yogaen og meditationens univers i vores smukke yogalokale. Yoga og meditation kan være en fantastisk hjælp til at lande i din krop.

Yogatimerne tager udgangspunkt i blide yogaformer som blid hatha yoga, yin yoga og restorativ yoga.

Vi får også en indblik i yogaens historiske og kulturelle fundament samt livsfilosofi. Om yoga som mere end motion men egenomsorg, og balanceskabende mellem krop og sjæl.

Efterår og forår, alle uger

Golf

Golf vinder frem i Danmark, og det forstår man godt.

Det er en social sport, som kan bruges til slet og ret at få motion, mens man hygger sig og nyder det sociale samvær og naturen, som omkranser golfbanen.

Det er fuldstændigt op til den enkelte, om man gerne vil konkurrere med andre, men også her er sporten så snedigt indrettet, at uøvede spiller, via et handicapsystem, sagtens kan slå mere erfarne.

Det herlige ved golf er nemlig, at du som spiller selv bestemmer, hvad du vil bruge sporten til og hvordan. .

Vores dygtige underviser tager holdet med til vores smukke lokale golfbane, på kanten af Limfjorden.

Du behøver ikke at have prøvet golf før, du skal nok lære det, og du kan leje udstyr i den lokale klub til få penge.

Efterår & forår, første halvdel af opholdet

Vandring

I dette fag tjekker vi ind i naturen og kobler af.
At være under åben himmel og mærke naturen påvirker både krop og sjæl på en positiv måde.

Vores mål er at forkæle dig smukke naturoplevelser i den vestjyske natur og spændende fortællinger om de områder vi besøger, fx Oddesund, Lemvig, Kilen, og Vandkraftsøen.

Her får du på én gang nære og store naturoplevelser i fællesskab med holdet. Fordybelse i stilhed eller gode snakke med resten af holdet, fx om årstiden, store og små tanker.

Turene er som regel mellem 7 og 10 km.

Forår, alle uger

Havkajak

Kom helt tæt på Limfjorden og få en unik naturoplevelse med valgfaget havkajak.

Kom helt tæt på Limfjorden og få en unik naturoplevelse med valgfaget havkajak, hvor du mærker padlens fremdrift, vinden, lydene og duftene, og se landskabet fra kysten.

Sikkerhed er vigtigt og vores undervisere er både dygtige og erfarne. Vi øver færdigheder for at kunne begå sig sikkert på vandet fx Redningsøvelser og samarbejdsøvelser. Desuden arbejder vi med at opbygge tryghed og selvtillid i havkajak.

En del af faget er også indsigt i fjorden, både i forhold til vind og vejr, men også viden om vandmiljøet og den natur vi omgiver os med.

Foråret, anden halvdel af opholdet.

Musik & sammenspil

Her kan du lære at spille musik med andre, uanset om du er begynder eller øvet. Undervisningen tager udgangspunkt i et bands kerneinstrumenter. Trommer, bas, guitar, keyboard og sang. Du vil få en hurtig introduktion og i løbet af en øve-aften, vil du have færdigheder til at spille en let sang sammen med de andre i bandet.

Måske har du spillet lidt i band før, på gymnasiet, på efterskolen eller i kælderen hos dine forældre eller måske har du aldrig spille musik med nogen før. Uanset får du på sammenspil muligheden for at blive dus med et instrument, eller med din stemme.  

Forår og efterår, alle uger

Valgfag - sang og musik