Single Blog Title

This is a single blog caption
6 sep 2022

Jeg har fået nye måder at tænke på om, hvem jeg er og hvad jeg indeholder.

//
Kommentarer0

Nanna tog 6 ugers højskoleophold, og blev en kæmpe stor oplevelse rigere

Nanna Egebjerg Sørensen er 19 år og fra Uggerløse. Hun fortæller: Egentlig var jeg lidt i tvivl om det var en god ide at tage et så langt højskoleophold, for jeg har ikke prøvet at bo hjemmefra før. Men det har vist sig at være fantastisk at blive udfordret på netop det – det er faktisk godt at være lidt hjemmefra

Natur og byliv i perfekt kombination

Jeg vidste jeg ville til Jylland – ud i nærheden af natur og vand. På Struer højskole har man netop det – og så samtidigt er det så bynært, at man kan faktisk få både by og natur i et. Jeg var interesseret i personlig udvikling og synes beskrivelsen på Struer Højskole matchede det, jeg søgte.

“Her handler det både om det fysiske og det mentale helbred. Jeg synes, jeg har fået nye måder at tænke på om, hvem jeg er og hvad jeg indeholder.”

Festligt for alle aldersgrupper

En af styrkerne i modsætning til de mere specialiserede højskoler er relationerne på tværs af alder. Jeg var ikke specielt interesseret i en dedikeret ungdomstilgang med druk og fester. Jeg synes vi har rigtig mange gode snakke, netop fordi vi kommer fra helt vidt forskellig baggrund og forskelligt ståsted i livet.

Man skal blot ikke tro at fordi, der er forskellige aldersgrupper, at det så ikke er festligt – for det er det bestemt. Vi har haft mange fantastiske fællesoplevelser og skønt samvær både her på skolen, men også da vi var på tur til Folkemødet på Bornholm.

Nanna laver mad på bål på en Sct. Hans-tur sammen med Struer Højskole

Veninder kan komme på besøg

Man kan faktisk også få besøg af veninder, der kan overnatte i weekenden. Det vidste jeg ikke var muligt på forhånd. Det har jeg benyttet mig af, og det har været super hyggeligt.
Værelserne er fede – de er flot indrettet, og man har sit helt eget.

Jeg har udfordret mig selv

Jeg har lært en masse nye ting. Jeg har deltaget i en del kulturoplevelser, jeg aldrig ville have valgt, hvis det var derhjemme. Her har man en helt anderledes åben indstilling, og så er man med til noget, man ikke altid regnede med kunne blive interessant eller sjovt, men som i den grad har været det. Der har også været en masse spændende aktiviteter for nogen på min alder. Kilen Rock, Open by Night, filmaftener, drinks & dance, den store bagedyst. De er utroligt opfindsomme her på Struer Højskole og involverer os i mange lokale arrangementer.

Jeg har også lært en masse om mad. Blandt andet noget om hvordan man i højere grad kan bruge grønt som hovedmåltid og så få det til at smage helt fantastisk.

Jeg må sige at kombinationen af smuk natur og vandreture, fjord og byfester og sjov har været super. Det har været fedt at være her, at prøve at stå på egne ben.

“Jeg vil sige til andre, der overvejer dette. Gør det, for Jylland kan noget. Jeg er FAN.”

Skal du på højskoleophold?

På Struer Højskole har vi lange højskoleophold hvert forår og efterår. Opholdene er typisk fra 6 til 15 uger, og fyldt med spændende valgfag, inspirerende indslag og spændende oplevelser.

Du kan læse mere og se hvornår næste opstart er HER