Single Blog Title

This is a single blog caption
6 feb 2019

Sunde bananpandekager toppet med skyr, jordbærkompot og ristede mandler

//
Kommentarer0

Hvis det skal være lidt ekstra lækkert, og du har god tid, kan du peppe dem op med en skefuld skyr, lidt hjemmelavet jordbærkompot og lidt ristede mandler på toppen.

Opskrift på sunde bananpandekager

Du skal bruge (4 personer):

  • 2 modne bananer

  • 3 æg

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl groft mel (fx grahamsmel, fuldkornshvedemel, fuldkornspeltmel eller ølandshvedemel)

  • 1/4 tsk. vaniljepulver

  • 1 knivspids salt

  • Evt. 1/4 tsk. kardemomme (helt valgfrit, det er ikke alle, der er så vilde med smagen)

  • olie til stegning

Sådan gør du: 

Mos bananerne i en skål med en gaffel. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk dejen godt sammen.

Kom en spiseskefuld olie på en pande og varm den op. Brug en spiseske til at lægge små dejklatter på panden. Steg dem kort på begge sider til de bliver gyldne, gennembagte og med fin skorpe. Haps haps haps, spis dem som de er, eller lav luksusversionen med følgende lækkerier på toppen:

 

Jordbærkompot

Du skal bruge:

1 pose frosne jordbær (eller en bakke friske)

1 vanillestang

1/4 dl vand

Evt. saften fra 1/2 lime (forlænger holdbarheden)

Flæk vaniljestangen og kom den i en gryde sammen med jordbær og vand. Bring i kog og lad bærrene simre ved svag varme i ca. 10 minutter, til de er blevet helt bløde. Tag vanillestangen op, og tilsæt eventuelt lidt limesaft. Hæld kompotten i skoldede glas og sæt dem i køleskabet. Kompotten kan holde sig en god uges tid.

Brug den til pandekager, som marmelade på brød, hæld en skefuld på din yoghurt eller skyr eller brug den som sød dip til grove grissini-stænger.

Ristede mandler  

Kom en god håndfuld mandler på en pande og rist dem ved middelvarme i 5-7 minutter. Rør rundt med jævne mellemrum, så de ikke brænder på. Tag dem af varmen, hak dem groft og drys dem på toppen af dine pandekager sammen med en skefuld skyr og den smukke røde jordkompot.