Single Blog Title

This is a single blog caption
5 feb 2019

Pikant kartoffelsuppe

//
Kommentarer0

Jeg elsker varm suppe på de her kolde vinterdage. Den pikante kartoffelsuppe fra min kogebog, er én af mine klare favoritter. Den varmer, mætter og smager fantastisk. Opskriften er til fire personer. Du kan sagtens lave en ekstra portion og komme i fryseren til de travle dage.

 

Du skal bruge:

6 kartofler (500 g)

2 store løg

1⁄4 blomkål (250 g) – gem nogle af de grønne blade til pynt.

1-1,5 l hønsebouillon

100 g flødeost light med smag – gerne pikant

1 pakke lufttørret skinke

Stavblender
1 stk. bagepapir

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader.

Kom 1 l hønsebouillon i en gryde og bring den i kog.

Imens skræller du kartofler og løg og skærer dem i grove tern. De behøver hverken være pæne eller ens, for de skal alligevel blendes. Fjern blade fra blomkål og skær den i mindre stykker (husk at gemme nogle blade til pynt).

Tilsæt kartofler, løg og blomkål til hønsebouillonen og kog det i 30 minutter ved svag varme med låg – indtil grøntsagerne er bløde.

Kom bagepapir på en bageplade og læg skinken på papiret. Bag skinken i 10 minutter, indtil den er sprød.

Purér suppen med en stavblender, og tilsæt resten af hønsebouillonen, hvis du synes, suppen er for tyk.

Tilsæt flødeost og purér videre.

Server retten med ristet skinke og finthakkede blomkålsblade og eventuelt noget groft brød.

Velbekomme!

/Anika