Energi & balance i livet (Uge 7)

Energi & balance i livet (Uge 7)

kr. 5.300,00

Træk stikket og få en uge med fokus på dig selv.

Trænger du til en pause? Kurset “Energi og balance”  er til dig der gerne vil styrke din energi og reflektere over hvordan du skaber det bedste liv for dig selv.
Læg de kolde mørke måneder bag dig i det fantastiske fællesskab, og byd velkommen til spændende temaer som livsenergi, værdier, taknemmelighed, meditation og yoga.  

Kurset er til dig der gerne vil styrke din livsenergi og reflektere over hvordan du skaber det bedste liv for dig selv.

Kurset starter søndag den 9. februar kl.16.00 og slutter lørdag den 15. februar kl.9.00 
Læs mere og tilmeld herunder

Beskrivelse

Kom med på denne skønne højskoleuge og få en uge med både ro, nærvær og skønne oplevelser.

Tag dig tid til at “fylde din egen kop” og forny din energi i et dejligt fællesskab.
I denne højskoleuge trækker du stikket og er nærværende med dig selv, samtidig med at du er en del af fællesskabet. Vi skal fyldes med oplevelser og viden som gavner krop og sjæl.

Vi har tilrettelangt et program fyld med spændende oplæg og dejlige oplevelser. Læs herunder.

Der er også åndehuller med plads til lige det du har lyst til fx en gåtur i vores skønne område, alene eller med andre. En tur på et lokalt museum. Shopping i en vestjysk handelsby. Eller måske bare et hvil på værelset. Du vælger helt selv.

Program for ugen – Energi og balance

Meditation i teori og praksis: Her taler vi om hvilken betydning en meditations praksis kan have for dit liv. Og vi afprøver forskellige åndedræts- og meditations teknikker, på den måde får du mulighed for at mærke efter hvilken form du føler dig mest hjemme i. Det er helt nede på jorden, så alle kan være med.

Daglig fælles meditation: Hver dag er der en ½ times guidet meditation, med forskellige temaer, blandt andet kærlighed og taknemmelighed.

Taknemmelighed: Oplægget handler om taknemmelighed. Vi finder ud af hvad taknemmelighed er for en størrelse, og hvordan vi selv skaber følelsen. Taler om hvordan det påvirker vores liv når vi har en taknemmelig tilgang til livet, både fordele og ulemper.

Gå, så går det nok: Bare rolig vi beholder fødderne godt plantet på jorden, selvom vi tager afsæt i filosofferne Kierkegaard, Nietzsche og Rousseau, når taler vi om værdien af gåture og vandring. Med afsæt i Hartmut Rosas tanker om og de udfordringer vi står i, trækker vi tråde til det samfund vi er fælles om i dag.  Og stiller spørgsmålstegn ved hvordan vi kan bruge naturen.

Filosofisk vandring: Med afsæt i oplægget: Gå, så går det nok, får i selv muligheden for at ”tænke med fødderne”. I får nogle spørgsmål, som i gruppevis skal reflekterer over, mens i vandre en smuk rute på 6 km.

Yoga: Vi laver primært liggende blid hatha og yin yoga. Her får du mulighed for at få ro og balance i både krop og sind

Livsværdier: er du opmærksom på dine livsværdierDu finder dine livsværdier som hjælper dig med at trives. Hvad er det vigtigste for dig? Hvordan prioriterer du det?

En aften i stilhed: En aften og morgen i stilhed og ro. Vi slukker mobilerne og giver plads til roen. Aften yoga, morgen yoga og mindfulness morgenmad alt sammen i stilhed. En indsigtsfuld oplevelse med dig selv og blandt andre.

Livsglæde og drømme: En hverdag med glæde og en fremtid med drømme. Du får hjælp til at mærke efter hvad der gør dig glad og hvad du ønsker i fremtiden.

Refleksions vandring: Efter en hel uge med mange oplevelser og indsigter skal det hele samles og fordøjes lidt på en tur ned til Limfjorden. Tanker, oplevelser og indtryk får lov at blive integreret.

Højskoleaften med fællessang: kan man synge sig glad? Vi giver det et forsøg, når vi dykker ned i højskolesangbogen fantastiske

Afslutningsmiddag: En aften med god mad og et farvel til alle de andre gode mennesker du har mødt i løbet af ugen.

Højskolestemning

I tillæg til undervisningen er der højskolefællesskab med hyggeligt samvær, spændende samlinger og lækker smagfuld mad fra skolens køkken.
I de frie timer er der mulighed for at udforske lokalområdet, nørkle i det kreative værksted og hygge i havestuen.

Højskole betyder fællesskab, og det betyder at vi på skift giver en hånd med ved for eksempel opvask, servering af mad og let oprydning. Sådan er højskolelivet også – i hvert fald et kvarters tid om dagen.

Oplev blandt andet:

  • Meditation og blid Yoga
  • Oplæg om taknemlighed, værdier og drømme
  • Højskoleaften med fællessang
  • Inspiration til gode vaner i hverdagen
  • En aften i stilhed med indsigt i selvet

INFO

Pris
5300.- Eneværelse m. bad/wc – Book online
8600.- Dobbeltværelse m. bad/wc (2 pers.) –
Book via 9785 0822

Prisen er inkl. al undervisninger, udflugter & entré, måltider, slutrengøring samt leje af dyne, pude og linnedpakke.

Ankomst og transport
Kontakt
Indkvartering & faciliteter
Betaling & afbestilling
Om os

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Karen Buhl Johannesen

Kursusleder og højskolelærer

Karen er en meget erfaren underviser, der spænder vidt i både interesser og kompetencer.
Oprindelig skolelærer, nu også psykoterapeut (MPF), instruktør i Mindfulness, mm.
Nærvær er et kodeord for Karen og hun formår at skabe en skønt undervisningsrum og favne eleverne.  

.

Du kunne også være interesseret i...