salatopskrifter

Stokkeslaw (4 personer)

Det skal du bruge:

  • 2 dl skyr eller græsk yoghurt
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. citronskal
  • 1 tsk. citronsaft
  • 125 g broccolistok
  • 325 g blomkål med stok
  • 1 dl mynteblade – finthakket
  • 50 g tørrede dadler

Sådan gør du:

  1. Bland skyr sammen med honning, sennep, citronskal og citronsaft.
  2. Snit broccoli og blomkål fint (brug evt. et mandolinjern) og vend det i dressingen.
  3. Tilsæt mynte
  4. Smag til med salt, peber, citronsaft og mynte.

Spinatsalat (4 personer)

Det skal du bruge:

  • 125 g frisk spinat
  • 2 nektariner eller 1 mango
  • 4 forårsløg
  • 100 g ærter
  • 25 saltmandler

Dressing:

  • 2 spsk. lys eddike
  • gerne hvid balsamico
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. flydende honning

Sådan gør du:

  • Skyl spinaten.
  • Skar nektariner eller mango i fine både og snit forårsløg fint.
  • Tø ærter op.
  • Rør dressing sammen og vend let i salaten.
  • Anret salaten på et fladt fad og drys med saltmandler.

Kartoffelsalat med forår (4 personer)

Det skal du bruge:

  • 500 g nye kogte kartofler
  • 8 grønne asparges
  • ½ blomkål
  • 1 bundt radiser
  • 1 håndfuld dild

Lynsyltet rabarber

  • 2 stænger rabarber
  • 1 dl vand
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 dl sukker

Dressing

  • ¼ del af rabarberlagen
  • 2 tsk dijonsennep
  • ½ dl olie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Lynsyltet rabarber

  1. Snit rabarber i fine stykker og læg dem i et glas. Varm vand, sukker og æbleeddike til sukkeret er opløst. Hænd den lune lage over rabarberne og lad det trække i mindst en ½ time.
  2. Bræk den nederste ende af asparges og skær dem på skrå i 3 cm lange stykker.
  3. Bræk blomkålen i små buketter (gem evt. blade til anretning).
  4. Skær radisen i tynde skiver.
  5. Hak dilden
  6. Skær kartofler i halve eller skiver.
  7. Bland dressingen og vend det med kartofler og dild