Krop og sundhed

Krop og sundhed

Hvorfor vil du gerne have et sundt liv?

Hvem har ansvaret for dit sunde liv?

Hvad er et sundt liv i det hele taget?

Hvordan får du så dette sunde liv?

Når emnet er krop og sundhed, er der rigtig mange spørgsmål. Der er heldigvis lige så mange, gode svar. I dette fag lægger vi op til, at du og dine medkursister udveksler erfaringer og sætter de samfundsskabte idealbilleder af krop og sundhed under lup gennem dialog med hinanden.

I reflekterer og diskuterer holdninger og overbevisninger. Målet er, at du får en nuanceret opfattelse af sundhed og finder netop din vej til et sundere liv. Lærer du at praktisere sund selvomsorg, slipper du for at følge dig nødsaget til at følge samfundets idealbilleder.

Rød tråd

Faget følger hele vejen igennem en rød tråd, som tager udgangspunkt i begrebet ”sundhed for det hele menneske”. Begrebet giver et nuanceret billede af sundhed. At leve et sundt liv handler ikke kun om sund mad og motion. Det handler i nok så høj grad også om din mentale og sociale sundhed.

Nogle af overskrifterne i dette fag hedder: ”Gå, så går det nok”, ”sundhed er mere end mad og motion”, ”Godnat og sov godt”, ”Ensomhed – din ven eller fjende”, ”Sårbarhed – din svaghed eller din styrke”.

Målet med faget er, at du får en nuanceret opfattelse af sundhed og finder netop din vej til et sundere liv.