Højskolemad på Folkemødet
Her finder du Struer Højskoles opskrifter på maden fra folkemødet samt lidt om vores tilgang til mad.
Klimavenlig og lokal
Sund og velsmagende mad er noget vi ved meget om på Struer Højskole.
Lokale råvare er et nyt fokusområde for os, og det var oplagt at samarbejde med Rødding Højskole om folkekøkkenet på folkemødet.
Vi har gjort os umage for at lave nogle lækre retter som afspejler vores holdning til mad. Struer Højskole har en ambition om at spise endnu mere bæredygtigt fx gennem fokus på sæsonvare, mindre kød og ikke mindst lokale råvare.
Læs mere om hvordan bæredygtig mad er en naturlig del af vores hverdag under opskrifterne.
Find din opskrift her
Her finder du opskrifterne på den lækre klimavenlige mad som Struer Højskole serverede på folkemødet.
Klik på billederne og få opskriften som PDF
Sommersalat m. kartofler
Rød mole
Spidskålssalat a la mormor
Madbrød med løvstikke
Majroe Terrin (Vegansk)
Bæredygtig mad på højskolen
Struer Højskole er medlem af højskolernes bæredygtighedsnetværk og et mål er at 10% af vores råvarer skal være dyrket lokalt. Skolen har derfor indgået samarbejde med flere lokale leverandøre blandt andet Lasse Forbæk og Ausumgaard der har leveret råvare til folkemødet.
Vores egen have bidrager med tomater, jordskokker, urter og ikke mindst honning fra vores bistader.
Skolens nyeste kogebog Madværkstedet #2 er også med fokus på det bæredygtige og klimavenlige køkken, og opskrifterne bruges flittigt både i undervisningen og i skolens køkken.