Ærtepesto
Her får du opskriften på en lynhurtig og nem ærtepesto, som smager godt sammen med det meste. Opskriften er fra vores kogebog Madværkstedet.
Brug ærtepesto som dip til grøntsagsstænger, ovnkartofler eller brød, som dressing til salater eller som pålæg.
Det skal du bruge:
250 g frosne ærter
1 dl skyr
1 lille fed hvidløg, knust
1 tsk. friskpresset citronsaft
1⁄2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Hæld kogende vand over ærterne og lad dem trække i ca. 3 minutter. Kom ærterne i en sigte og lad dem dryppe godt af.
Blend ærterne og rør sammen med de øvrige ingredienser. Så har du ærtepesto klar til brug.
TIP: Smager godt som tilbehør til kød og fjerkræ samt som pålægssalat på kødpålæg. Eller servér med rugbrødschips.