Bagekursus (uge 6 2026)

Bagekursus (uge 6 2026)

kr. 5.900,00

Her er kurset for dig der elsker at bage og gerne vil hæve det til næste niveau… Vi går i køkkenet og arbejder med surdej, nye brødformer og bageteknikker.
Du kan se frem til en hyggelig uge midt i den kolde vinter

Vi skal have fingrene i dejen så gør plads i kufferten eller del ud til holdet, for du får produceret øve-brød i lange baner

Vi skal også:
Nyde højskolefællesskabet, sang og samling
På ekskursion i lokalområdet
Hygge med lækre måltider, også uden brød til

Det var et super godt bagekursus – Susan gjorde det så godt. Lærte rigtig meget og lærte en masse dejlige mennesker at kende”
Kursist, 2025

Kurset begynder søndag den 1. februar kl. 16.00 og slutter lørdag den 7. februar kl. 9.00. 

På lager

Beskrivelse

Her er bagning og brød i alle former

Hver dag går vi i køkkenet og bager brød med forskellige teknikker. Mens vi arbejder i ”bageriet” deler vores dygtige undervisere ud af deres erfaringer, og giver dig hemmeligheden bag det perfekte brød.
Målet er at du kommer omkring de mest almindelige brødtyper, så du kan nyde dit eget hjemmelavede brød i hverdagen.

Vi skal bl.a. arbejde med:
Sød og salt surdej
Lokale råvare fra Ausumgaard
Biga og poolish

Når bagekurset er slut, er det langt fra kun lækre smagsprøver, du tager med dig hjem. Du tager også dine nye opskrifter, teknikker og erfaringer med, som du kan bruge hjemme i køkkenet.

Kurset er for alle der gerne vil hæve deres brød til et nyt niveau og som trænger til ny inspiration. Uanset om du er begynder eller er mere erfaren, er du velkommen.

Kurset er bygget op, så alle kommer godt fra start. Du vil lære teorien bag dit bagværk og melets opbygning. Du kommer til at afprøve forskellige bage teknikker og får kyndig vejledning, når vi går i køkkenet.    

Søndag
16.00–18.00 Ankomst og indkvartering 
19.15-20.30 Velkomst og rundvisning

Mandag
09.00-09.30 Morgensamling
09.45-12.00 Bagning: Opstart og introduktion til ugen
14.00-16.00 Formiddagen fortsat
19.15-21.00 Billedkunst-workshop

Tirsdag
09.00-09.30 Morgensamling
09.45-12.00 Bagning: Fermentering med biga og poolish
14.00-16.00 Bagning: Formiddagen fortsat
19.15-21.00 Højskoleaften

Onsdag
09.00-09.30 Morgensamling
09.45-12.00 Bagning: Gærdej
14.00-15.30 Ekskursion: Gimsinghoved kulturcenter
19.15-21.00 Friaften: Samtale, spil eller hvad der er stemning til.

Torsdag
09.00-09.30 Morgensamling
09.45-12.00 Bagning: Salt og sød surdej
14.00-16.00 Formiddagen fortsat
19.15-21.15 højskolesangaften

Fredag
09.00-09.30 Morgensamling
09.45-12.00 Bagning: vi runder ugen af
14.00-16.00 Formiddagen fortsat
18.00-00.00 Afslutningsmiddag

Lørdag
9.00-9.30 Oprydning og afrejse

Måltider på Højskolen
8.00-8.45 Morgenmad
12.30-13.15 Frokost
18.00-18.45 Aftensmad
For- eftermiddag og aften:
Frugt, lidt godt, kaffe, the, mm.

Indhold:

  • Lær nye bage-teknikker og prøv nye brødtyper
  • Ny inspiration og opskrifter med hjem
  • Lav din egen surdej
  • Sang og morgensamling

INFO

Pris
5.900.- Eneværelse m. bad/wc – Book online
4.900.- Dobbeltværelse m. bad/wc
Book via 9785 0822

Prisen er inkl. sund & lækker kost, udflugter & entré, Slutrengøring samt leje af dyne, pude og linnedpakke.

Ankomst & transport
Kontakt
Indkvartering og faciliteter
Om skolen
Betaling & afbestilling

Praktisk information

Kurset er med fuldpension og du kan læse mere om maden og mulighed for særkost her
Maden på Struer Højskole

Vi er en højskole der nyder at gå til vores programsatte aktiviteter og ugen rummer flere gåture på ca. 5 km.
Det er desværre ikke muligt at tage hensyn til gangbesværede.

En del af højskolefællesskabet er at give en hånd med fx til lidt opvask, oprydning og lign.
Sådan er højskolelivet også – i hvert fald et kvarters tid om dagen.

Der tages forbehold for ændringer i programmet

Underviser i bagning

Susan Bærentzen Larsen

Susan er uddannet bager og har undervist i bagning i flere år.
Hun er udlært i 2000 (af ingen ringere end vores forstanderClaus) og har undervist kommende bagere i 6 år på UCH, i både teori og praksis, brød og på kager.

Til hverdag er hun med til at sikre kvaliteten hos Lagkagehuset, men i denne uge har vi fornøjelsen af hende.

Når Susan bager naturligvis ofte hjemme, og så er det rugbrød, surdejsbrød og boller på pladen, sammen med deje med Biga og Poolish.