Succeshistorier

Arne, 43 år: 54,5 kilo lettere på 9 måneder

“54.5 kilo lettere på 9 måneder!”

Arne Kjær, 43 år, bor på Amager.

//Statistik

1. oktober 2014 vejede jeg 169.9 kilo.
1. juli 2015 vejede jeg 115.4
Alt i alt 54.5 tabte kilo på 9 måneder.
Mit gennemsnit her på KCS er, at tabe 1.4 kilo om ugen.

//Beslutningen
Jeg besluttede mig for, at tage på KursusCenter Struer den 1. oktober 2014 og jeg startede 9. november 2014. I mellemtiden nåede jeg at tabe mig cirka 13 kilo. Jeg tænkte, at jeg skulle smide et par kilo før jeg tog afsted, for at vise over for mig selv, at jeg kunne tabe mig. Jeg ville ikke falde igennem når jeg kom til Struer!
Det motiverede mig vildt meget, at jeg ved egen hjælp kunne tabe mig. Det betød, at jeg havde lyst til at gøre en endnu større indsats på KCS.

//Starten på kurset
Det første jeg tænker da jeg kommer på KCS er, ”hvad ved de tynde lærere om at tabe sig?” Men allerede på den første gåtur mandag morgen med Thomas S og Lene finder jeg ud af, at de ved en masse om min situation, og det går op for mig, at tynde mennesker bare har nogle andre udfordringer end overvægt. Vi har alle sammen noget at tumle med.
Lærerne er generelt ret menneskelige. Og man får nogle gode relationer til dem i løbet af opholdet.
De første dage er lidt stressende. Man skal lige finde sig tilrette – men efter 3 dage ved man alt. Skemaet er desuden meget struktureret og det giver god mening med de ting man skal igennem. Man har også tid til sig selv, hvilket har været vigtigt for mig, så jeg kunne tage til læge og akupunktur.

//Psykologien er vigtig
En ting der gik meget op for mig i de 6 uger var det rent psykologiske. Rigtig meget af ens vægttab foregår oppe i hovedet. Godt nok siger man 80 procent kost og 20 procent motion. Men her glemmer man virkelig psykologien. Jeg har ud over faget, fælles psykologi, brugt egne timer hos Lisbet, psykologen, til stor hjælp.

//Min motionsform
Da jeg startede kunne jeg gå 400 meter, så var jeg voldsomt forpustet og svedte helt vildt. Nu har jeg præsteret at gå en halvmaraton! Og jeg går generelt rigtig mange kilometer hver uge. Min motionsform er netop gåture. Det fungerer for mig. Jeg behøver ikke at gå i fitnesscenter 4 gange i ugen, og jeg føler mig ikke så godt tilpas der endnu. Jeg skal lave noget, som jeg har det godt med. Så får jeg det gjort!

//Mad og drikke
Det tiltalte mig meget, at der var madværksteder på KCS. Jeg kommer som single fyr, der har været vant til at spise grillmad 3-4 gange om ugen og drikke halvanden til tre liter cola om dagen. Det stoppede jeg med før jeg kom på KCS og jeg har været ”clean” for cola siden 25 oktober 2014. De første 2 uger efter jeg stoppede med cola røg der 8 kilo af!!!
Anika har regnet ud, at jeg kan tabe mig 25 kilo om året hvis jeg droppede halvanden liter cola om dagen.

//Betydningen af min vægttab
Jeg kan mærke på min omverden, at de har lagt mærke til jeg har tabt mig. Der kommer rigtig mange gode kommentarer. Nogle skriver endda, at de nærmest ikke kan genkende mig mere. Folk kan se der er sket store ændringer. Og så kan jeg da også mærke, at kvinderne kigger min vej igen, og jeg vil jo gerne have en kæreste igen – Så det er rigtig dejligt.

//Mine råd

– Sæt dig små delmål.

– Sæt dig realistiske mål

– Tag den tid det tager – og få implementeret nye vaner. Det er ikke noget man gør fra den ene dag til den anden.

– Tag små sikre skridt.

– Lav aftaler med dig selv.

– Snak åbent omkring dit vægttab.

– Planlæg en type træning, som du naturligt har lyst til

– Når du handler ind: Spørg dig selv om du har brug for netop den vare du har i hånden.

De ting har virket for mig.
Mit mål er at komme under 100 kilo. Så det er at tabe 70 kilo alt i alt. Med de 54.5 nået nu, så er jeg godt på vej!

– – – –
Til sidst vil jeg gerne sige tak til alle, der har været en del af mit vægttab – især lærerne på KCS. Sammenholdet med de andre kursister har desuden været super godt! Så stor tak til jer også! Det har været guld værd.

Camilla, 23 år: Jeg har tabt mig 23,6 kilo og er klar til et helt nyt liv!

Hej, jeg hedder Camilla, jeg er 23 år, og jeg vil gerne fortælle lidt om mit vægttabsforløb.

Jeg er i min 11. uge på KCS og jeg har tabt mig 16,2 kilo indtil videre.

// Før kurset
Jeg havde besluttet, at jeg ville tabe mig. Og jeg prøvede virkelig at spise sundere og løbe nogle ture. Men det var som om min motivation var rigtig lav, så jeg fik det ikke rigtig gjort alligevel. I mit job som frisør er man hele tiden på, og har kun korte pauser. Så derfor er det bare så nemt at vælge de små, hurtige, usunde fix, når man er lige trænger til noget mellem to kunder. Så jeg blev ved med at tage på, og så gjorde jeg op med mig selv, at jeg havde brug for at få noget hjælp til at tabe mig. Jeg kendte en, der havde været på KCS, så jeg gik ind og læste mere på hjemmesiden, og bestilte en rundvisning. Det gik rigtig godt, så jeg fik hurtigt booket et kursus, og glædede mig til at komme i gang! Jeg ville virkelig begynde et nyt liv!

// På KCS
Min første dag var rigtig god. Jeg blev taget godt imod af både undervisere og de andre kursister. Den første aften fik vi noget aftensmad sammen, mens snakken kørte. Jeg følte lidt jeg var den eneste unge, og var spændt på om der kom flere på min alder i løbet af ugerne. Det gjorde der. Men faktisk betyder det ikke så meget på alderen på de forskellige, fordi man har meget de samme udfordringer og kæmper med de samme ting.

I de første uger gik vægttabet strygende. Hver uge kunne jeg se på vægten, at jeg tabte mig rigtig fint. 2.5 kilo i første uge, 1.5 kilo i anden uge, 1.4 kilo i tredje uge og 2 kilo i fjerde uge. Så var den første måned pludselig gået med et resultat på 7.4 tabte kilo. Det kørte bare! Og det motiverende mig helt vildt, at resultaterne var gode hver gang til vejning. Så skulle den bare have en skalle mere!

Jeg er begyndt at løbe, og jeg har aldrig i mit liv løbet så godt som nu. Det er desuden rigtig dejligt at tage løbetøjet på i en mindre størrelse. Og jeg føler mig også meget flottere. Mit humør og selvtillid er også blevet meget bedre. Jeg er især glad og stolt når min familie, kollegaer og venner bemærker at der da virkelig er sket noget! De er meget overraskede over hvor hurtigt det kan gå. ”Nu kan man VIRKELIG se det på dig” siger de tit. Og det dejligt. Jeg kan nu også nemt se på mig selv, at der er røget mange kilo af når jeg ser mig i spejlet. Jeg lægger især mærke til at der er kommet mere kæbeparti frem. Glæder mig helt vildt til at få mine før/efter billeder, når jeg er færdig her på KCS.

// Undervisningen:
Kostteorien har været super vigtig for mig. Hvor mange kulhydrater er der egentlig i de forskellige ting? Nogle ting er ikke så sunde, som man lige gik og regnede med. For eksempel mælk – Der er lige så meget sukker i mælk, som i cola. Det havde jeg aldrig troet. Anika har lært mig rigtig mange nye og nyttige ting til min hverdag.
Jeg har også været rigtig glad for motionsdelen. Og især valgfag. Det er fedt man selv kan være med til at vælge, hvad man vil lave. Jeg bruger især Step/styrke med Lene og crosstræning med Thomas. Trænerne sørger hele tiden for, at alle bliver udfordret på deres eget individuelle niveau. Det har jeg været rigtig glad for.

// Når jeg skal hjem:
Jeg har fået orlog fra mit arbejde, og når jeg vender tilbage så bliver det med en mase nye, og gode vaner, som jeg kan bruge hver eneste dag. Jeg møder sent, så jeg er ikke i tvivl om, at jeg nok skal få løbet mig en tur før arbejde hver dag. Mellem kunderne har jeg lagt en plan for hvad jeg gør, så jeg ikke falder i de samme fælder som før. Jeg vil have rugbrød og agurkestænger med på arbejde – og udskåret frugt og nødder. Så har jeg hele tiden et sundt valg ved hånden, når jeg har brug for et mellemmåltid, i stedet for at gå ud og købe et eller andet åndsvagt.
Jeg skulle oprindeligt være på KCS i 12 uger, men har valgt at tage 6 uger mere. Det går rigtig godt, og beslutningen om at komme her var SÅ rigtig. Så jeg tænker, at 6 uger mere kan bringe mig ned på en vægt, som jeg er godt tilfreds med. Og så er der knap så mange kilo at tabe sig yderligere, når man kommer hjem. For der bliver det ikke så nemt, som det er her på KCS.

// Mine mål:
Jeg håber jeg har tabt mig 20 kilo i alt, når de 12 uger er gået. Og så går jeg efter at tabe 10 kilo mere de næste 6 uger. Så vil jeg gå fra 94.5 til 64.5, og være mega stolt af mig selv!! Wish me luck 

Anja, 40 år: Når man i mange år har været inaktiv, er det en stor ting, at få sin krop igen!

“Når man i mange år har været inaktiv, er det en stor ting, at få sin krop igen”

Anja, 40 år

Fra 100 kilo til 71 kilo (Fra september 2014 til maj 2015)

Jeg kommer fra en familie, hvor vi alle sammen har haft en vægtproblematik, altid.
Jeg var ikke tyk som barn og teenager, men har hele tiden vejet lidt for meget. Det er nok mest fordi jeg altid godt har kunnet lide, at mødes om god mad, ofte i for store mængder.

I mine 30’ere har jeg vejet for meget. Især i årene 35 til 40 kom jeg op og veje 100 kilo. Jeg dyrkede ikke noget motion og der var stort pres på mit arbejde som vuggestuepædagog. Når jeg kom hjem fra arbejde var jeg altid træt, og købte tit take away til aftensmad. Og der var virkelig mange muligheder for det i København!! Så når jeg havde spist det, dejsede jeg bare om på sofaen, og så var den dag ligesom slut.

Min mor var på 12 ugers kursus på KCS året før mig, og fik gode resultater. Jeg havde desuden et par morbrødre, som havde fået sukkersyge, og det ville jeg ikke have til at ske for mig selv. Jeg var begyndt at mærke jeg fik ondt i knæ og lænd, når jeg rejste mig op, og indså at det var tid til at vælge noget andet – en ny livsstil.

Jeg var lige blevet 40 år, og fik et 12 ugers ophold på KCS i gave af mine forældre. Så jeg tog afsted i september 2014.

Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet da jeg kom. Men jeg kunne godt lide ideen om at få hjælp. Livsstil er svært at lave om på, fordi vi har så stærke vaner. Sådan var det også for mig.

Det var især grænseoverskridende med motionen i starten. Det var specielt i fitnesscentret, hvor jeg følte mig lidt malplaceret. Men jeg ændrede min opfattede meget om træning under forløbet. Jeg fik det nemlig ret hurtigt fysisk bedre. Det var et kick til at fortsætte. Jeg kunne hurtigt mærke, at mine smerter forskellige steder forsvandt. Det var også ret motiverende!

Man skulle spise nogle helt andre ting end jeg var vant til. Så min mave rumlede de første uger. Min krop snakkede om den ville have noget andet mad. Jeg var sådan en person, der aldrig sagde nej til en burger, og nu spiste jeg masser af salat.

Når man i mange år har været inaktiv, er det en stor ting at få sin krop igen.
Nu kan jeg være fysisk på en hel anden måde med børnene på jobbet.
Jeg kan også slå kolbøtter med børnene, når vi er i hallen. Det er ret fantastisk! Jeg er også begyndt at dyrke yoga og pilates siden jeg kom hjem, hvor jeg kan lave en skulderstand. Det havde jeg ikke troet for år tilbage.
Som en bonus kan jeg også cykle SUPER HURTIGT på arbejde 

Jeg følte mig generelt ret godt klædt på, da jeg kom hjem.
Jeg vil virkelig anbefale 12 ugers kurset. (Ved godt det ikke kan lade sig gøre for alle). Det er en stor udskrivning, men en rigtig god investering! Man får virkelig de her ting ind under huden, og får det implementeret i hverdagen. Det gjorde det nemt at komme hjem.

Jeg havde for eksempel en pigefrokost umiddelbart efter min hjemkomst. Og der kunne jeg mærke, at jeg havde ændret mig. Jeg kunne sagtens have en sjov aften, hvor jeg ændrede nogle småting mht. maden, men havde det lige så sjovt som jeg plejede, med vennerne.

Det har været ret ukompliceret at starte op derhjemme. Man skal lige finde sit eget leje for en normal hverdag. En af mine ting er, at jeg er en københavner-single. Og de ting man gør, er at gå ud med sine venner, og få café latte på cafeerne. Jeg har bevaret min normale livsstil på det punkt, men har alligevel formået at tabe mig lige siden jeg kom hjem. Jeg giver mig selv lov til de små ting der gør tilværelsen bedre for mig – og det kan godt lade sig gøre.

Her i pinsen besøger jeg min mor, der er tilbage på KCS på 4 ugers kursus. Det er sjovt at komme tilbage, fordi stedet her er en slags andet hjem for mig.

Lone: Nu skulle der gøres noget alvorligt ved min vægt

Lone har sendt os en beskrivelse af sit forløb hos os. Læs med her!

Lone skriver:
Gennem de sidste 15 år har jeg stille og roligt år for år taget et eller to kilo på om året, og jeg var vel blevet ca. 30 kg. overvægtig. I begyndelsen af 2013 fik jeg konstateret, at jeg lå lige på grænsen til at få diabetes 2, og jeg besluttede mig for, at nu skulle der gøres noget alvorligt ved min vægt, da jeg dels gerne ville tabe mig, og ikke ville være afhængig af insulin resten af mit liv.

Jeg søgte derfor på nettet, hvor jeg fandt KursusCenter Struer, som udbød lige præcis, det jeg havde behov for. Så i august 2013 startede jeg på et 12 ugers kursus på KCS. Det gik rigtig godt, og jeg tabte mig ca. 18 kg. på de 12 uger. Da jeg kom hjem, var jeg sikker på, at jeg sagtens kunne tabe de resterende ca. 12 kg. Det gik da også helt godt de første 3-4 måneder, men da foråret og sommeren først begyndte, blev det lidt sværere at holde vægten, og jeg begyndte gradvis at tage på igen.

På den baggrund besluttede jeg mig for, endnu engang at tilmelde mig et 12 ugers kursus på KCS, denne gang med kursusstart i august 2014. Undervejs forlængede jeg mit ophold med 3 uger, så jeg kom til at være på KCS i ialt 15 uger.

Forløbet har igen i år været fremragende, hvor jeg har nydt undervisningen i madlavning, psykologi, kost- og motionsteori, derudover har jeg været meget aktiv og deltaget hver eneste gang vi har haft gymnastik i hallen. Det at vi laver mad med diætisten flere gange om ugen er også medvirkende til at jeg har fået fokus på tilberedning af sund mad og portionernes størrelse. Man skal altid have sig for øje at ens vægttab er 80 pct. kost og 20 pct. motion.

Yderligere har jeg både cyklet og gået mange lange ture rundt om gravhøjen og på hjertestien. Og ikke mindst så har jeg hver eneste tirsdag og torsdag morgen stået op kl. 5:30, for at morgensvømme i Struer svømmehal fra klokken 6-7.

Inden jeg startede på KCS havde jeg sat mig et mål om, at ville tabe 1 kg. pr. uge, og da det på de 15 uger er lykkedes mig at tabe ialt 19,2 kg., har jeg mere end opnået min målsætning. Nu mangler jeg kun nogle ganske få kilo, så er jeg nede på den vægt jeg har sat som mit langsigede mål. Det er jeg superglad for.

Kan jeg tabe de sidste kilo, og derefter permanent holde vægten denne gang? Sidste år var jeg meget skråsikker på, at det kunne jeg sagtens, men jeg måtte også erkende, at det var sværere end jeg havde troet. Så denne gang har min mand og jeg lavet en plan for hvordan vi skal leve fremadrettet, det vil sige, hvad vi kan og vil spise, hvornår det skal være hyggedage og hvornår det skal være dagligdage. Derudover har jeg sammen med diætist Anika, lavet en plan for hvor mange kalorier jeg må indtage hver dag.

Samtidig vil jeg fortsætte med at dyrke motion, her i vinter vil jeg have fokus på lange gåture, og svømning mindst tre gange om ugen. Når foråret så kommer, bliver det igen tid til lange cykelture. Så ja, denne gang er jeg overbevist om, at jeg ikke bare kan tabe de resterende få kilo, men også være i stand til at holde vægten både nu og i fremtiden.

Jeg ville dog ikke kunne have gjort dette uden mit ophold på KCS, hvor fysen Lene, diæstist Anika, og fitness Thomas alle har været meget motiverende og fokuserede i deres måde at tilrettelægge undervisningen på. Samtidig har de alle været en stor støtte uge efter uge, specielt har morgenvejningen hver mandag hos Lene været ugens spændingspunkt-:)

Onsdagsturene rundt i Vestjylland har været spændende med Birgitte som en inspirerende guide. Yderligere har jeg mødt mange interessante mennesker på KCS gennem de sidste 15 uger, som har bidraget til et godt og hyggeligt samvær både i løbet af dagen, om aftenen og i de mange weekender jeg har tilbragt i Struer.

Jeg kan helt klart anbefale KCS til alle der gerne vil enten tabe sig eller have fokus på sund mad og motion.

Mange hilsener

Lone

Jacob, 25 år, fortæller om sine tabte 43 kilo!

”Jeg har tabt mig 43 kilo i alt. Det er lig med alle de her pakker smør!”

Læs om Jakob Sejthen på 25 år, der netop har afsluttet sine kursusuger på KCS.

Jeg tog afsted på KCS fordi jeg skulle have hjælp til at lære at lave ordentlig mad. Jeg anede ikke en skid om mad og kalorier. Derfor vidste jeg, at jeg skulle finde et sted hvor jeg kunne få en god viden om mad og lære hvordan man skal spise, med mængder og så videre.
Jeg spillede hyggefodbold på Samsø og cyklede hver anden dag. Men jeg blev ved med at tage på. Faktisk igennem de sidste 10 år. Jeg har måske været lidt for god til at belønne mig selv efter jeg har lavet sport. Det handler egentlig ikke om jeg ikke har fået motion, men mere om hvad jeg proppede i hovedet. Og så var der alle byturene, som heller ikke var sunde. Og dagen efter var jeg altid fuldstændig død.

At tage af sted på KCS var min egen beslutning. Jeg havde set video på hjemmesiden hvor folk roste stedet, og man kunne se de havde fået nogle gode resultater. Jeg tænkte – hvis de kan, så kan jeg også! Jeg var stoppet som bager i Helsingør og havde tid til at gøre noget godt for mig selv.

For mig var det nemt at starte på kurset. Jeg er en åben person, der kan snakke med alt og alle. Og er ikke bange for nye mennesker. Der blev taget rigtig godt imod mig. Det gjorde hurtigt at jeg havde en sjov hverdag, ligesom jeg også er sikker på de andre havde.

Den første dag i fitnesscentret kunne jeg løbe 7 minutter på løbebåndet med 7 km i timen. Fire uger inde i forløbet kunne jeg løbe en 30 minutter med 8.5 km i timen. Jeg begyndte at føle mig mere frisk om morgenen og jeg sov rigtig godt om natten. Det var dejligt jeg ikke skulle tænke på noget her. Jeg skulle bare følge mit skema, og så i seng og sove godt.

Jeg tog hjem på sommerferie efter 6 uger, og skulle tilbage igen. I løbet af de 4 ugers ferie tabte jeg mig 6.5 kilo. Så jeg var klar til at fortsætte efter sommerferien.
Nu er der gået 6 uger fra sommerferien. Jeg har tabt mig 43 kilo i alt. Når jeg tænker på det, så føler jeg ikke jeg har ændret mig. Jeg ser ikke den store forskel. Men det gør alle andre. Jeg har det godt når folk roser mit vægttabsprojekt, og det giver et kæmpe boost og er med til at motivere mig til at blive ved. Jeg kunne ikke have gjort det her uden støtte fra familie og venner, som bakker mig 100 procent op!

Jeg har lagt en plan til når jeg slutter her på KCS.
Jeg skal træne i fitness 4 gange i ugen. Og det skal være lige efter arbejde, så jeg ikke kommer hjem og får sat mig i sofaen. For så ved jeg, at jeg ikke kommer afsted. Tasken SKAL pakkes og den SKAL med på jobbet!
Jeg vil bruge tallerken-modellen når jeg kommer hjem. 50 procent grønt, 25 procent stivelse og 25 procent kød. Det skal sørge for jeg ikke falder tilbage i de gamle vaner, med en ekstra portion eller to.

Det allervigtigste jeg vil fortælle videre til andre, er at folk er så bundprofessionelle her på KCS. Lene og Thomas ved alt om motion og fitness, hvilket jeg har fået en masse ud af. Anika ved alt om mad, og har lært mig at sund mad kan være interessant at spise. Den psykologiske del har især lært mig at spise af en mindre tallerken, som har betydet at jeg føler mig mæt efter en portion. En mindre portion end før.

Kurset har helt sikkert betydet at der er en længere vej, før jeg får livsstilssygdomme, som diabetes 2. Jeg kan se på min far, der har fået ballonudvidelse, forhøjet kolesterol, forhøjet blodsukker og forhøjet blodtryk, at det ikke er sjovt. Jeg vil ikke leve mit liv med at indtage lige så mange piller, som han skal. Derfor er jeg fokuseret på at blive et sundere menneske.

Jeg har et ordsprog. ”Jeg kan, jeg vil og jeg gør det.” Det er det jeg lever efter. Jeg kan tabe mig, jeg vil tabe mig, og nu taber jeg mig.

Faktisk starter jeg op i nyt job i Kvickly i Bruuns Galleri i Århus denne mandag. Så nu går min nye tilværelse sådan rigtig i gang!

Lisbeth, 58 år, gik fra 93 kilo til 65 kilo

”Fra 93 kilo til mit mål på 65 kilo”

Lisbeth Jessen, 58, Lægesekretær

Som nogen af jer måske kan huske, har vi skrevet et stykke om Lisbeth før. Det var i forbindelse med afslutningen af hendes første kursus hos os. Læs videre her om de flotte resultater hun har opnået siden.

Jeg vejede 93 fra start (for præcis et år siden), og tabte 13 kilo på mit 12 ugers kursus dengang. Dengang opnåede jeg at få den teoretiske viden, der skal til, med hensyn til kost, motion og psykologi. Det har gjort jeg selv kan arbejde med mit vægttab. Og det er i hovedet det foregår. Jeg fik de redskaber der skal til for at styre min kost.

Derhjemme har jeg tabt 7 kilo over 7 måneder. Og så kom jeg tilbage til KCS på 6 ugers selvvalgt kursus fordi jeg gerne vil tabe de sidste kilo, som jeg har haft svært ved at tabe derhjemme.

Efter 6 uger på kurset nu, og et år efter jeg startede på vægttabsprojektet, har jeg tabt i alt 25 kilo. Og mangler 2 kilo for at nå mit endelige mål på 65 kilo.

Jeg tænker selv at det er ret vildt. Det undrer mig hver dag når jeg ser mig i spejlet, at det virkelig er muligt!

Før jeg kom her på KCS første gang havde jeg givet op. Jeg troede aldrig det ville være muligt for mig at blive normalvægtig. Men jeg begyndte faktisk allerede at tro på det kunne lade sig gøre, når jeg så på folk her på KCS. Det så let ud, og så fik jeg en tro på at det kunne lade sig gøre for mig også.

Jeg blev sagt op fra mit arbejde og fritstillet med fem måneders løn. Der tænker jeg, at der skal ske en omlægning. Den tid jeg går derhjemme og får løn, den vil jeg bruge på noget for mig selv. Det er nok de bedste penge jeg nogensinde har givet ud.
Økonomien er ofte en hindring for folks beslutning. Men jeg plejer at sige til folk at de skal regne ud på det hele. Du får jo kost her, og tænk især på alle de penge folk bruger på dårlig, dyr mad. Noget som du ikke, eller sjældent, gør når du har været her.
Nu hvor jeg tænker på pengene, så synes jeg slet ikke det er vigtigt. Jeg har fået en langt bedre fysik. Mulighed for at bevæge mig. Nye muligheder i forhold til at være sammen med børn og børnebørn. Noget man egentlig slet ikke kan gøre op i penge.

Det kan godt være jeg når mit mål her. Men der er ikke nogen egentlig målstreg i mit projekt. Nu starter det lige så svære projekt. Nemlig at holde vægten. Og her skal jeg bruge de samme redskaber. Det største ord for mig er bevidsthed. Bevidstheden om hvad man gør. Og de ting som man spiser, drikker og så videre. Det gør jeg nu bevidst, og ikke med autopiloten slået til.

Det er rigtig vigtigt man ikke giver slip når man har nået sit mål. Giver man slip, så ryger kiloene på igen.

Jeg har brug for struktur i hverdagen hvis jeg skal tabe mig. Ellers har jeg haft tendens til at kunne holde vægten derhjemme, og ikke tabe mig. Det er svært at lægge så fast en struktur derhjemme, som du kan få på KCS.

Jeg har forbedret mit kondital fra 23 til 36. 23 er i den lave ende af lavt, mens 36 ligger i den høje ende af middel.

Hver eneste dag rører man sig. Og jeg har skrifttæller på. Jeg går i snit 15.000 skridt om dagen her på KCS. Jeg tror det har en stor betydning for min grundkondition, at jeg får gået de skridt.

Til sidst vil jeg nævne kammeratskabet her på stedet. Man får rigtig mange gode venner, som det også er muligt at holde kontakten med når man kommer hjem. Både på de sociale medier, og så har vi faktisk også en madklub ovre på Sjælland.

Dorthe, 43 år, fortæller om sit kursus

”Faktisk føler jeg en stor frihed”

Læs om Dorthe på 43 år fra Helsinge. Hun fortæller om sine 9 uger og 11 tabte kilo på KCS.

Jeg har haft et problem med, at jeg overspiser. Sådan har det været i rigtig mange år. Til sidst havde jeg ikke længere normale dage, fordi jeg var overmæt af søde ting hele tiden. Jeg var også kommet til at veje mere end nogensinde før. Så jeg indså, at jeg havde brug for at tabe mig og til det havde jeg brug for at få hjælp. Jeg valgte KCS fordi der er en autoriseret psykolog på stedet, som man har mulighed for at sparre med. Ikke bare en uddannet coach, som man jo kan blive på 3 uger.
Jeg bookede et besøg for at se hvad det er for et sted. Og her kommer jeg til en dejlig, behagelig samtale med Birgitte, der er kursusleder. Hun gør det endnu mere klart for mig, at KCS er det sted jeg absolut skal vælge. Hun tog sig rigtig god tid til mig, hvilket var en fornøjelse.
Så tager jeg afsted. For 9 uger siden nu. Jeg var overbevist om, at der ventede toptunede, professionelle undervisere på mig.
Første dag på kurset var der rigtig mange indtryk. Jeg tog det hele ret roligt og vidste, at jeg var i de rette hænder. De næste par uger var hårde. Der var mange mennesker og man var på hele tiden. Men det var rart, at man kunne trække sig tilbage til sit eget værelse nogle gange – også uden man kom uden for fællesskabet. Folk accepterer de forskelligheder der er, når man er samlet så mange mennesker. Efter de første uger var gået følte jeg nærmest at det var en wellnessferie. Det kan man godt kalde det. Alt blev mere afslappende når folk lærer hinanden bedre at kende. Man kan være stille sammen, i stedet for at være nødt til at tale sammen hele tiden. Det er et tegn på at man har accepteret hinanden.
Undervisningen var SÅ positiv, og lærerne fortæller, at man kun skal gå dertil hvor man kan. Ikke presse sig selv unødigt. For man giver jo i forvejen smaddermeget af sig selv.
Jeg mærkede især at Lene-fys’ udstrækninger virkelig var gode for min krop. Og så kommer man også bare i bedre form, der er sund kost og der er hele tiden nogen, der tager varer på en. Jeg har lært, at mad ikke behøver at være sort/hvid. Altså, der kan godt være lidt fedtstof i maden, uden det er usundt.
Helle har virkelig givet mig nogle fantastiske redskaber til at arbejde med når jeg kommer hjem. Især, at jeg ikke skal ”blive” min overspisning. Jeg skal arbejde med den og være bevidst om den. Det bliver i det hele taget en kæmpe udfordring at komme hjem. Det bliver ikke let på nogen måde. Men jeg har udviklet mig. Jeg er i bedre balance, og hviler meget mere i mig selv. Faktisk føler jeg en stor frihed fordi Helle har hjulpet mig med den overspisning.
Socialt bliver det svært at sige farvel. Jeg har knyttet gode venskaber. Førhen havde jeg tendens til at sige ”det var det” – Jeg har jo familie og venner i forvejen. Men her ved jeg, at jeg vil holde forbindelse med mange.
Jeg vil gerne tabe mig yderligere 15 kilo mere. Jeg vil ikke rigtig sætte tid på. Det skal være sundt. Virkeligheden kommer derhjemme med arbejde og så videre, og så går det måske langsommere med kiloene end her på KCS, hvor det har været nemt at tabe sig.
Slaget skal stå når jeg kommer hjem, som Helle siger.

Det er virkelig en frihed, at overspisningen har sluppet sit tag i mig.

Selina, 25 år, Alt mit tøj er blevet for stort

”Alt mit tøj er blevet for stort. Også mine sko”

Selina Schou er 25 år og kommer fra Amager. Her er hendes historie og før/efter billeder.

Før kurset:
I en længere periode havde jeg mistet overskuddet i hverdagen. Jeg havde ingen energi og havde mistet min livsglæde. Det resulterede i, at jeg var ked af det næsten hele tiden.
Sådan skulle det ikke blive ved med at være. Så jeg satte mig ned og søgte på nettet, og fandt Ubberup og KCS. Og her synes jeg bare, at KCS lød mest ægte og menneskeligt. Det var især fordi der kun var fokus på mennesket og på livsstil, mens man på Ubberup skulle have håndværksfag osv.

En mandag på jobbet hiver jeg fat i min chef og siger jeg gerne vil have tre måneders orlov fra børnehaven, hvor jeg arbejder som pædagogmedhjælper. Chefen undersøger med kommunen, og det endte med at jeg fik lov til det. Faktisk havde jeg allerede booket opholdet på KCS, for jeg havde besluttet, at hvis jeg ikke fik lov, så ville jeg sige op og tage afsted alligevel.
Mit humør ændrede sig allerede en smule, da jeg viste at der skulle ske noget stort. Jeg havde aftalt en masse med mine veninder, for at markere, at der nu skulle ske noget i mit liv. Jeg glædede mig til at komme afsted i ugerne op til starten.

Under kurset:
Da jeg ankom var det hele rigtig positivt. Jeg blev godt modtaget af alle. Jeg er lidt af en tryghedsnarkoman, men følte mig med det samme tryg i de andres selskab og efter en god tale til introen af Birgitte.

I min tid på kurset har jeg oplevet tre hold. Det betyder jeg har snakket med rigtig mange mennesker. Herigennem har jeg opdaget nye sider af mig selv. Jeg er faktisk meget social, og kan lide at være fælles om tingene.
Netop det, at være fælles om noget har været en stor fordel for mig. Det har været super godt, at der har været andre jeg kunne spille bolde op af i løbet af opholdet. Kursuscentret er ens hjem i tre måneder. Og her har jeg bare haft en masse mennesker at grine med, spille med, gå ture med og så videre. Jeg er sikker på, at nogle af de mennesker jeg har mødt her, bliver til venskaber for livet. Vi har allerede aftalt hvornår vi skal mødes igen, og vi har lavet en beskedgruppe på facebook, hvor vi skriver hvad vi vejer hver mandag – også selvom det skulle gå den forkerte vej nogle gange. Sådan kan vi bakke hinanden op og hjælpe hinanden til at fastholde den gode udvikling.

Der er sket meget med min krop i løbet af de 12 uger. Alt mit tøj er blevet for stort. Også mine sko! Mine stiletter gaber flere centimeter! Jeg har ikke lagt mærke til det før jeg sendte et billede til min veninde ude fra Kilen Rundt løbet. Så skrev hun tilbage at ”du skal ud og have nyt tøj. Det hænger på dig”. Så gik jeg ud og købte nyt tøj. Det havde jeg fortjent.
Man tænker ikke så meget over vægttabet, men jeg mærker tydeligt, at jeg er i bedre form, bedre humør, og sover bedre om natten, hvilket jeg har haft problemer med før. Og så har jeg også fået en meget bedre selvtillid. Det er helt vildt hvad jeg har været med til her, som jeg aldrig ville havde gjort før. Efter vi var til motionsløbet var jeg jo nærmest høj hele aftenen og dagen efter, og utrolig stolt af mig selv. Det var så fedt!

Jeg har tabt mig 15.3 kilo på 12 uger. Det har været meget forskelligt hvad jeg har tabt mig fra uge til uge. Det højeste har været 2.2 – og det mindste, 600 gram. Da jeg kun tabte mig 600 gram på en uge, havde jeg været hjemme til bryllupsfest, og der havde jeg accepteret, at jeg ikke ville tabe mig så meget. Men der skal jo også være plads til festlige lejligheder – ellers så kører man sur i det. Det vigtige er, at man kommer tilbage dagen efter, så man ikke kører den lidt usundere stil flere dage i træk.
Før havde jeg ikke lyst til at melde mig ind i et fitnesscenter. Det er så overfladisk, der hvor jeg bor. Sådan har jeg det ikke mere. Det er noget jeg gør for mig. Så må de andre stå og posere hvis de vil. Jeg overvejer at melde mig på nogle hold når jeg kommer hjem, fx yoga og boksning. I Struer gik jeg til boksning i fitnesscentret om aftenen, når det passede ind.

Jeg synes det er helt vildt sindssygt hvor højt folk går op i deres arbejde her. Man føler sig virkelig hørt og set. De vil en. Det er meget betryggende.
Man har altid nogen man knytter sig lidt mere til. Lene har hjulpet mig meget med mine hofter og ryg. Og så har jeg været igennem nogle tandlægebesøg, hvor det bare var rart, at der var en der spurgte ind til det, når man nu er så langt væk hjemmefra.

Jeg har et helt andet syn på tingene nu. Da jeg kom var jeg lidt deprimeret og ked af det. Nu føler jeg bare, at verden kan komme an. Der er ikke noget der kan stoppe mig nu.

Gitte: Om at ændre sit liv med en sygdom

Gitte fortæller om sit ophold på KCS:

”Min indgangsvinkel til et kursus på KCS har været lidt anderledes end mange andres”

Jeg har været syg den sidste halvdel af 2013, og blev indlagt til observation for en livstruende sygdom, idet man troede jeg havde en cancer i maven/tarmen. Det var det heldigvis ikke. Men jeg havde fået en tarmsygdom, som enten krævede en operation, med efterfølgende stomi.
Alternativet var at spise sundere og mere varieret.
Jeg havde brug for at finde flere variationer til min daglige kost. Så jeg fandt frem til KCS, som jeg syntes havde det gode koncept for mig.

Det har jeg ikke fortrudt. Der var fra dag et, fuld styr på besøg hos diætisten med kostskema og besøg hos fysioterapeuten med træningsskema. Der var også psykolog, som man kunne få timer med, idet det jo er en stor beslutning at ændre sin livsstil.

For mig har det været fantastisk at være i køkkenværksted med diætisten og kokken. Der har jeg fået masser af tips og inspiration når vi laver mad sammen. Ligeledes har kostteorien været rigtig god. I starten tænkte jeg, hvad skal jeg bruge det til? Men man får bare nogle fantastiske informationer, som man kan bruge. Et eksempel er, at jeg nu går i supermarkedet og kigger på varedeklarationer, og indhold af sukker og fedt, det gjorde jeg ikke før.
Jeg er også blevet inspireret til at lave flere forskellige salater til samme ret, oftest med lidt frugt i den ene, som så fungerer som ”dessert”. Og så sparer jeg på kulhydrater, som kartofler ris og pasta.
Yderligere har køkkenet været rigtig gode til at lytte til den enkelte kursist, så for mig betød det, at de lavede specialkost til mig, så det var nemt for mig, kun at få den mad jeg kan tåle.

Ud over kosten har jeg også fået en masse motion. Jeg har kunstige knæ. Men jeg kan løbe nu, og lave en masse anden motion. Jeg har været med til svømning, fitness og til træning i hallen. Jeg har også nået op på at gå 18.000 skridt om dagen. Derhjemme kunne jeg max gå 5.000. Jeg har også gigt i kroppen, og der er nogle ting jeg ikke kan. Men jeg synes jeg har klaret mig godt her.

Lene-fys har været god til at sætte vægttab i perspektiv – så selvom man ikke taber så meget i ugen, så bliver det alligevel til mange kilo om året. Det er faktisk ret fantastisk.
Jeg har selv tabt mig 6,6 kilo på de 6 uger, jeg har været her. Men det allerbedste var, at jeg egentlig ikke kom for at tabe mig særlig meget, men pga. min sygdom, og efter 2½ uge spiste jeg ikke flere piller.

Mine kolesterol piller er jeg også, efter min hjemkomst og aftale med min læge, stoppet med.

Jeg vil sige at hele konceptet er fyldt af gode input. Jeg har haft et fantastisk ophold, og jeg kan tydeligt se at det også har været godt for andre her på kurset. Man trives her. Alle er vi forskellige, men vi vil det samme – have en bedre livstil.

Hanne: Flugten fra en gastric bypass operation

Hej allesammen – Her bringer vi Hanne’s historie 

Flugten fra gastric bypass operation blev til nye vaner, i et sundt vægttab.

For et par år siden, havde jeg bestemt mig for at tabe mig. Jeg havde et BMI over 50, og kunne derfor blive indstillet til en maveoperation. Den skulle foregå i Viborg, og jeg skulle ligesom alle andre tabe mig nogle kilo før operationen. Det viste sig, at jeg godt kunne tabe mig, og det inspirerede mig SÅ meget til at fortsætte på samme måde, at jeg valgte at springe fra operationen i sidste øjeblik. Faktisk om søndagen, før jeg skulle opereres om mandagen. De fortalte at 20 procent gør som mig og hopper fra, 20 procent taber ikke de kilo, som de skal, og 60 procent ender med at blive opereret, som planlagt.
Jeg blev ved med at gå til diætist i Viborg, som jeg besøgte hver 2. måned. Det gik stadig godt med vægttabet , og jeg tabte 25 kilo over 2 år.

Men så skete der det, at jeg mistede mit job. Børnetandplejen, hvor jeg arbejdede, blev udliciteret og stillingerne blev nedlagt. I den periode var der meget tumult omkring hvad kommunen ville, og hvad der skulle ske med os, der arbejdede der. Det var en stor psykisk belastning ikke at vide, om man var inde, eller ude. Har jeg arbejde, eller ej?

Jeg tog 10 kilo på i den periode.

Det endte med, at vi blev fyret på en fredag. Og umiddelbart efter det, besluttede jeg, at jeg ville på højskole. Og jeg var så heldig, at jeg havde mulighed for at få opholdet betalt af min gamle arbejdsplads.

En uge efter fyringen var jeg på rundvisning på KCS med Birgitte, få dage efter startede jeg.

Jeg er en af de få, der bor tæt på KCS. Derfor har jeg sovet hjemme hos min mand og børn under kurset. Det har fungeret rigtig godt for mig, og har givet mig mulighed for, at tage de ting jeg har lært i undervisningen, direkte ind i familielivet. Min familie har taget rigtig godt imod de mange nye opskrifter, som vi har brugt flittigt. Det bliver vi ved med. Faktisk har jeg lavet en kogebog derhjemme, der nærmest er blevet som en bibel for mig.

En af de ting jeg nu ved jeg har gjort forkert før, er mængden af mad jeg spiste. Jeg synes egentlig ikke jeg spiste specielt usundt, jeg spiste bare alt, alt for meget. Det har gjort et stort udslag for mig, at jeg har fået styr på mine mængder. Jeg vejer maden nu. Og rent praktisk, så anretter vi maden derhjemme på tallerkner, som vi så tager med til bordet. Så udrydder vi de der undskyldninger for lige at tage en ekstra kartoffel, eller et ekstra stykke kød – fordi, ellers går det jo bare til spilde…

I løbet af mit ophold på KCS, er jeg kommet i meget bedre form. Jeg mærker, jeg har meget nemmere ved at komme op og ned. Det tog mig 8 uger at lære at planke, men nu kan jeg! Det er en stor sejr for mig! Før jeg havde jeg simpelthen ikke kræfter nok. Og det er som om alt er blevet nemmere. For eksempel gik vi den sædvanlige tur rundt om højene den anden dag. I starten af mit kursus var jeg helt færdig efter turen, men denne gang foreslog jeg, at vi lige gik lidt længere, før vi gik hjem.

Jeg har brugt tiden på KCS til at finde ud af hvad jeg vil med mit liv. Og jeg har besluttet mig for, at genoptage mit gamle erhverv. Jeg er uddannet social og sundhedshjælper. Og på mandag starter jeg op i nyt job igen, i en underafdeling af hjemmeplejen.
Jeg vil også melde mig ind i et fitnesscenter. Og så er vi nogle kursister, der snakker om at begynde til vandtræning i Holstebro.

Til sidst vil jeg sige, at KCS er et fantastisk sted. Her er der folk fra alle sociale lag, og der er nogle man går i spænd med, og så er der nogle man ikke lige falder i hak med. Men der er plads til alle, og alle gør det så godt de kan. Man snakker både med unge og ældre. Fælles for alle er, at man har nogenlunde samme mål. Og at vi alle ønsker at få det bedste ud af opholdet.

Nå ja, og så mine resultater. På 10 uger har jeg tabt mig 11.5 kilo. De 10 kilo var rent fedt. Og så er jeg blevet 16.5 centimeter mindre omkring hoften, og i alt 47.5 centimeter mindre, fordelt på 7 målesteder.

Bitten: En KCS-pige

Bitten – en KCS-pige©

Bitten har været på KursusCenter Struer i 10 uger nu, og har 2 uger tilbage af sit 12-ugers forløb. Her skriver hun om sin succes med både at stoppe på antidepressiv medicin og gå ned i vægt.

Bitten fortæller…

Vores fysioterapeut Lene, kaldte mig en BS pige, efter de udsendelser der kører på TV. Og ja – jeg ER kommet i gang med gode motionsvaner og har tabt mig. Men vigtigst af alt, er jeg kommet af med min antidepressive medicin. Men jeg vil faktisk hellere kalde mig en KCS-pige©, for det er med hjælp og guidning fra psykologen, diætisten, fysioterapeuten og fitnessinstruktøren, at det er lykkedes for mig.

Da jeg startede på KCS i januar 2014 var jeg en meget psykisk sårbar og svært overvægtig kvinde. Det foregående år var jeg blevet diagnosticeret med stress, depression og voldsom angst. Jeg sad bogstaveligt talt hjemme i min sofa og blev tykkere og tykkere. Jeg havde meget svært ved at komme ud iblandt andre mennesker pga. angstanfald.

I løbet af efteråret 2013 fandt jeg KCS’s brochure på apoteket i Holstebro og satte den op på køleskabet, hvor den sad i laaaang tid……
Op mod julen 2013 indså jeg, at jeg var nødt til at komme videre med mit liv. Jeg fik lyst til at komme ud iblandt folk, men jeg turde simpelthen ikke…
Jeg havde indset, at jeg ikke selv kunne komme i gang med motion og nye, bedre vaner. Og et af mine allerstørste ønsker var, at komme af min medicin.

Det, der tiltalte mig mest ved KCS, var at man kunne købe ”stor pakke” hvor psykologsamtaler indgik i forløbet. Det har været en stor gevinst for mig, at have psykolog, Helle, på sidelinjen gennem mit ophold.
Vægttab var ikke den største prioritet i mit forløb. Vigtigst for mig, var at komme i gang med motionsvaner, som jeg kunne holde når jeg kom hjem, at blive stærk på det psykiske plan og at komme af med min antidepressive medicin.

Jeg har fået en helt igennem fantastisk støtte fra underviserne, og jeg er kommet rigtig langt med mig selv i mit 12 ugers forløb.
Som sidegevinst er der støt og roligt røget 13 kilo af indtil videre (!).

Jeg vil opfordre folk med lignende problemer, at tage et ophold på KCS. Det skal ikke være et tabu at have psykiske diagnoser, og her på kursuscentret har jeg aldrig oplevet det som et problem. Både undervisere og medkursister har accepteret mig, som jeg er. Det er en dejlig følelse.

Jeg har fået en stor tro på mig selv, og jeg er overbevist om, at jeg nok skal fortsætte linjen, når jeg kommer hjem. Jeg har overvundet min sociale angst, og har meldt mig til frivilligt arbejde for Adipositasforeningen, hvor jeg skal være med til at starte aktiviteter op for andre overvægtige i Holstebro-området.

Jeg har været omgivet af dejlige medkursister på KCS, som jeg har grædt og grint med, og bedst af alt, har jeg fået nye venner og nye vaner for livet.

Erik: Om kol og motion

Erik har kol. Men han har fundet ud af at motion hjælper betydeligt på sygdommen. Efter 6 uger på KursusCenter Struer har Erik rykket sig fra at være i stand til at gå 10 minutter uden hvil, til at kunne gå 60 minutter uden hvil. Og i øvrigt uden at “pruste og stønne”, som han selv siger det. Erik går stavgang med skridttæller, og han ligger hver dag på over 15.000 skridt. Nogle dage nærmer han sig de 20.000 skridt. Erik har fået det bedre, og nå ja, så har han også tabt sig 11 kilo på 6 uger. Vi siger godt gået herfra, Erik! Keep on going!

Lotte: Video af Lotte, der fortæller om sit forløb

Lotte fortæller om sine 6 uger på KursusCenter Struer. Sikke flotte og fine resultater på blot 6 uger!
PS. Der er lidt støj i baggrunden. Det skyldtes at videoen er taget imens nogle af kursisterne fik resultatet af deres sidste vejning, hvilket godt kan give anledning til lidt jubel 

Kathrine: Video af Kathrine

Eske: Video af Eske, der tabte 26 kilo på 12 uger

ACCORDION_CONTENT_3