Udeliv
(Uge 33)

Udeliv
(Uge 33)

DKK 4.500,00

Udeliv er for dig, der godt kan lide at være ude i naturen, men som ikke ligefrem ønsker at deltage i et program a la ”Alene i vildmarken”. Du får mange af de samme oplevelser, men bålmad og madpakker skal nok holde dig mæt under hele kurset. Du skal ikke overleve i naturen. Du skal opleve den. Her vil du:

 • Opleve naturen i et fællesskab
 • Prøve at overnatte i shelter
 • Vandre på den jyske hede
 • Lave mad over bål

Kurset starter søndag den 15. august kl. 16.00 og slutter lørdag den 21. august kl. 9.30

Beskrivelse

Udeliv er sagen

Udeliv fokuserer på at skabe oplevelser i naturen – og med naturen. Den er en kæmpe ressource til det gode liv – fysisk, mentalt og socialt.

Kom med os til en fantastisk uge med masser af naturoplevelser og fællesskab. Om morgenen pakker vi dagsrygsækken og tilbringer dagen i naturen. Vi går mellem 5 og 10 km. hver dag, i varierende terræn.

Vi skal både til Vesterhavet, Limfjorden og på heden. Vi bruger faktisk det meste af dagen ude i naturen. Vi smører madpakker og spiser i det fri. Vi laver mad over bål, og måske finder vi vores egne opskrifter på god bålmad. 

Puch maxi tur

Thyborøn bliver vesterhavsdestinationen, hvor vi spænder hjelmene, og kører en guidet tur på den legendariske Puch Maxi, selvfølgelig med mælkekasse bagpå, som det hører sig til i Wild West Thyborøn.

Har du lyst til at smugkigge, kan du se mere på hjemmesiden Maxitours.dk.

I Thyborøn får du endnu en super fed oplevelse. Her er det vind og vejr, der afgør, om vi skal prøve kræfter med surfing eller på taskekrabbe safari med snorkel. Det er brødrene og ildsjælene Jarl og Sigurd fra Thyborøn Surfcenter, der står klar til at give os en uforglemmelig oplevelse. Har du lyst, kan du tjekke deres hjemmeside ud på thyboroensurfcenter.dk.

Udeliv er også morgensamling og foredrag. Timerne har et livsoplysende perspektiv, og her er der plads til refleksion, personlige historier og debat. Kom og vær med. Vi kan næsten ikke vente.

Højskole er lig fællesskab. Det betyder også, at du tager del i det praktiske liv på skolen. Det kan være hjælp med en opvask, let oprydning, kaffebrygning og alle de andre småopgaver, der hører sig til på en højskole.

Temaer på kurset er:

 • Mad over bål og trangia og lejrbåls hygge 
 • Vi giver den gas i Thyborøn på Puch Maxi, og ser naturen på en anderledes måde.
 • Surfing eller taskekrabbe safari alt efter vejret
 • Tur til Limfjorden.
 • Yoga i det fri
 • Vandretur ved Vesterhavet 
 • Overnatning i shelters 
 • Vandretur på heden  

Hvis I er to, der ønsker at at tilmelde jer kurset og bo sammen i et dobbeltværelse med eget bad og toilet, er også dét en mulighed. Så er den samlede pris 8.600 kr. Dobbeltværelser bookes på tlf.: 97 85 08 22.

Thomas Smith

Kursusleder og højskolelærer

Thomas er uddannet coach, motionsinstruktør og snart færdiguddannet psykoterapeut. Han er verdensmester i at stille alle de svære spørgsmål, som for alvor rykker din personlige udvikling og dine tanker om vores kultur og samfund. Han er en mester i at lytte og den af underviserne, som arbejder mest i dybden med den mentale side af livsstilsændringer og sundhedsbegrebet.

Lene Langer Nees

Kursusleder og højskolelærer

Lene er vores knald dygtige fysioterapeut og yogainstruktør, som også er uddannet coach. Hun formår at gøre motion til en leg, og har en fantastisk evne til at tilpasse timerne, så alle kan være med – øvet som uøvet. Lene er et godt menneske helt ind i knoglerne, og hun udfordrer dig i forhold til dine tanker om sundhed, livskvalitet og hverdagslivet.