Sund sommer – sunde salater (Uge 27)

Sund sommer – sunde salater (Uge 27)

DKK 4.500,00

Når du tager hjem fra dette kursus, er du blevet en mester til at lave de smukkeste, mest velsmagende og sunde salater. Du får fingrene i såvel fine som grove grøntsager. Vi lærer dig tricks til smags sammensætninger, og vi kommer ind på topping og dressing. Sunde salater er denne uge ét af tre linjefag, hvor du kommer til at koncentrere dig om selve linjefaget om formiddagen, mens du resten af dagen er aktiv sammen med de øvrige sommerkursister. Nøgleord:

 

  • Salat som det perfekte måltid.
  • Rå, stegte, bagte og grillede salater.
  • Madglæde og fællesskab
  • Salatværksted og madkunst
  • Vejledning fra kok og diætist

 

Kurset starter søndag den 4. juli kl. 16.00 og slutter lørdag den 10. juli kl. 9.30

Beskrivelse

Sunde salater til dig

Sunde salater behøver ikke blot at være tilbehør til hovedretten. Salaterne kan sagtens stå helt for sig selv. Er du vokset op med brun sovs og kartofler, kan det måske knibe med inspirationen. Du er måske kørt fast i de samme ti standardretter garneret med en omgang ”supermarkedssalat”, men på dette kursus får du virkelig lejlighed til at rykke dig.

Sylte, bage, snitte

Ugen er bygget op, så alle kommer godt fra start. Vi kommer omkring såvel værktøj som råvarekendskab, holdbarhed, sæsonens betydning og meget mere. Vi skal både sylte, bage og snitte. Vi skal lave mælkedressinger og grøntsagspuréer. Du får konkrete opskrifter på sunde salater med dig hjem, men vigtigst af alt får du redskaber til at opfinde dine egne ud fra dine smagspræferencer hele året rundt.

Resten af dagen er I sammen med højskolens øvrige sommerkursister, der har valgt linjefagene ”Aktiv” eller ”Yoga ”. Sammen skal vi synge, på ekskursion i det vestjyske til blandt andet Vesterhavet og den smukke jyske hede, høre spændende foredrag og ikke mindst nyde højskolefællesskabet og sommeren. En aften hygger vi med bål og spiser aftensmaden i naturen. Du bliver forkælet med køkkenets dejlige sunde mad og vil opleve den friske luft ved Limfjorden.

Højskole er lig fællesskab. Det betyder også, at du tager del i det praktiske liv på skolen. Det kan være hjælp med en opvask, let oprydning, kaffebrygning og alle de andre småopgaver, der hører sig til på en højskole.

Hvis I er to, der ønsker at at tilmelde jer kurset og bo sammen i et dobbeltværelse med eget bad og toilet, er også dét en mulighed. Så er den samlede pris 8.000 kr. Dobbeltværelser bookes på tlf.: 97 85 08 22.

Temaer på kurset er:

  • En sund og bæredygtig tankegang i køkkenet
  • Råvarekendskab
  • Salat som hovedret
  • Opskrifter med hjem
  • De fem grundsmage
  • Foredrag
  • Topping og dressing
  • Udflugter

Charlotte fortæller

Charlotte Ihler Søndergaard

Lærer på linjefaget

Vores højskolelærer Charlotte er vores “gastro-woman” og positive energi-bundt, som ved alt om mad. Hun har arbejdet som kok i mange år, og har en bachelor i ernæring og sundhed. Hun er en haj i et køkken og kan lære dig alt om sund, lækker madlavning. Charlotte er ekspert i mad og miljø og har stor viden om, hvordan vi tænker bæredygtighed ind i køkkenet og hjemmet.

Content missing