Sund sommer – sunde sommersalater (Uge 27)

Sund sommer – sunde sommersalater (Uge 27)

DKK 4.700,00

Når du tager hjem fra dette kursus, er du blevet en mester til at lave de smukkeste, mest velsmagende og sunde sommersalater. Du får fingrene i såvel fine som grove grøntsager. Vi lærer dig tricks til smags sammensætninger, og vi kommer ind på topping og dressing. Sunde sommersalater er denne uge ét af tre linjefag, hvor du kommer til at koncentrere dig om selve linjefaget om formiddagen, mens du resten af dagen er aktiv sammen med de øvrige sommerkursister. Nøgleord:

 

  • Byg en salat
  • Grundteknikker og værktøj
  • Rå, stegte, bagte og grillede salater.
  • Hurtige, gode salater
  • Grøntsagsjagt hos øko-landmand
  • Fri fantasi – brug hvad du har

 

Kurset starter søndag den 3. juli kl. 16.00 og slutter lørdag den 9. juli kl. 9.00

Beskrivelse

Sunde sommersalater til dig

En sommersalat er ikke bare en salat. Du kan sammensætte og tilberede den på tusind måder. Kniber det med inspirationen, bør du prøve dette kursus, hvor vi udfordrer standardretter med “supermarkedssalat”. Du kommer virkelig til at rykke dig.

Sylte, bage, snitte

Ugen er bygget op, så alle kommer godt fra start. Vi kommer omkring såvel værktøj som råvarekendskab, holdbarhed, sommersæsonens råvarer og meget, meget mere. Vi skal både sylte, grille, bage og snitte. Dip og dressinger hører selvfølgelig også med til ugens menu. Du får konkrete opskrifter på sunde sommersalater med dig hjem, men vigtigst af alt får du redskaber til at opfinde dine egne ud fra dine smagspræferencer hele året rundt. De salater, holdet kreerer, kommer til at indgå som en del af højskolens forkostbuffet.

Resten af dagen er I sammen med højskolens øvrige sommerkursister, der har valgt linjefagene ”Aktiv” eller ”Yoga ”. Sammen skal vi synge, på ekskursion i det vestjyske til blandt andet Vesterhavet og den smukke jyske hede, høre spændende foredrag og ikke mindst nyde højskolefællesskabet og sommeren. En aften hygger vi med bål og spiser aftensmaden i naturen. Du bliver forkælet med køkkenets dejlige sunde mad og vil opleve den friske luft ved Limfjorden.

Højskole er lig fællesskab. Det betyder også, at du tager del i det praktiske liv på skolen. Det kan være hjælp med en opvask, let oprydning, kaffebrygning og alle de andre småopgaver, der hører sig til på en højskole.

Temaer på kurset er:

  • Sommerens råvarer
  • Besøg hos øko-landmand
  • Opskriftsmappe med hjem
  • En sund og bæredygtig tankegang i køkkenet
  • De fem grundsmage
  • Foredrag
  • Topping, dip og dressing
  • Grundteknikker og værktøj

Hvis I er to, der ønsker at tilmelde jer kurset sammen og bo i et dobbeltværelse med eget bad og toilet, er den samlede pris 8.400 kr. Dobbeltværelser bookes på tlf.: 97 85 08 22.

Der tages forbehold for evt. ændringer inden kursus start