Sund sommer – Salatværksted (Uge 27)

Sund sommer – Salatværksted (Uge 27)

kr. 4.700,00

Når du tager hjem fra dette kursus, er du blevet en mester til at lave de lækreste, mest velsmagende og sunde sommersalater. Du får fingrene i grøntsagerne, grove som fine, og  vi lærer dig tricks til smags sammensætninger, topping og dressing. Sunde sommersalater er denne uge ét af tre linjefag, hvor du kommer til at koncentrere dig om selve linjefaget om formiddagen, mens du resten af dagen er aktiv sammen med de øvrige sommerkursister. 

  • Byg en salat
  • Grundteknikker og værktøj
  • Rå, stegte, bagte og grillede salater.
  • Hurtige, gode salater
  • Grøntsagsjagt hos øko-landmand
  • Fri fantasi – brug hvad du har

Begrænset antal pladser

Kurset starter søndag den 2. juli kl. 16.00 og slutter lørdag den 8. juli kl.11.00

 

Beskrivelse

Sunde smagfulde salater

En salat er ikke bare en salat. Du kan sammensætte og tilberede den på tusind måder.
Vil du gerne spise mere grønt, men kniber det med inspirationen? Så kom med på dette kursus, hvor vi går i køkkenet og udforsker salater.

Sylte, bage, snitte

Ugen er bygget op, så alle kommer godt fra start. Vi kommer omkring såvel værktøj som råvarekendskab, holdbarhed, sommersæsonens råvarer og meget, meget mere. Vi skal både sylte, grille, bage og snitte.

Dip og dressinger hører selvfølgelig også med til ugens menu. Du får konkrete opskrifter på sunde sommersalater med dig hjem, men vigtigst af alt får du redskaber til at opfinde dine egne ud fra dine smagspræferencer hele året rundt. De salater, holdet kreerer, kommer til at indgå som en del af højskolens frokostbuffet så alle for del i det smagfulde univers.

Resten af dagen er I sammen med højskolens øvrige sommerkursister, der har valgt linjefagene ”Aktiv” eller ”Yoga ”. Sammen skal vi synge, på ekskursion i de smukke vestjyske omgivelser, høre spændende foredrag og ikke mindst nyde højskolefællesskabet og sommeren. En aften hygger vi med bål og spiser aftensmaden i naturen. Du bliver forkælet med køkkenets dejlige sunde mad og vil opleve den friske luft ved Limfjorden.

Højskole betyder fællesskab, og det betyder at vi på skift giver en hånd med ved for eksempel opvask, servering af mad og let oprydning. Sådan er højskolelivet også – i hvert fald et kvarters tid om dagen.

Temaer på kurset er:

  • Sommerens råvarer
  • Opskriftsmappe med hjem
  • En sund og bæredygtig tankegang i køkkenet
  • Salatguide & de fem grundsmage
  • Foredrag, samlinger og udflugter
  • Topping, dip og dressing
  • Grundteknikker og værktøj


Du får altid eneværelse med eget bad og toilet på Struer Højskole.
Dobbeltværelser bookes på tlf.: 97 85 08 22.

Der tages forbehold for evt. ændringer inden kursus start