Sund livsstil som senior
(Uge 5)

Sund livsstil som senior
(Uge 5)

DKK 4.500,00

Sund livsstil er det, der skal give dig livskvalitet i den tredje alder. Det arbejder vi med på dette nye kursus, hvor du får masser af inspiration til, hvordan du holder dig fri af livsstilssygdomme. Kurset er arrangeret i samarbejde med Ældre Sagen Fjends-Karup, men er åbent for alle. Du kan forvente fokus på:

 • Inspiration til bevægelse
 • Sund mad
 • Livsglæde
 • Fællesskab

Kurset starter søndag den 31. januar kl. 16.00 og slutter lørdag den 6. februar kl.9.30

Vi indfører en tryghedsgaranti, der betyder, at du roligt kan reservere en plads på et af vores kurser i første kvartal af 2021 og vente med at betale til tæt på kursus start. Reservationen skal du dog foretage telefonisk til vores administration – Tlf. 9785 0822

 

Beskrivelse

Sund livsstil

Sund livsstil er vigtig for dig, for dine omgivelser og for samfundet. Vi bliver nemlig ældre og ældre i dette land, men skal seniorlivet også have kvalitet, er det vigtigt, du holder dig i gang. Der er desværre stadig en del, der døjer med livsstilssygdomme, dårlige madvaner og ensomhed.

Det får du ikke lov til her. Sammen med andre seniorer, kommer du til at tage fat i livet i sundhedens tegn. Kurset er for dig, som gerne vil gå på højskole og samtidig blive inspireret til det sunde liv med masser af livsglæde og fællesskab.

Tur til Thyborøn

Sund livsstil som senior er også oplevelser. Onsdag eftermiddag tager vi en bus til Thyborøn, og højskolens kulturlærer, Trine, fortæller om egnen og Thyborøns spændende historie. Vi besøger Sea War museet i byen, der handler om Jyllandsslaget under første verdenskrig. Vi har kaffekurv med. Torsdag aften kommer Herdis Hansen som er chef på Anker Fjord hospice. Temaet for hendes foredrag er den livsnødvendige samtale. Det handler om livet, når døden kommer tæt på. Ugen afsluttes med en festaften fredag, og lørdag formiddag er kurset slut.

Højskole betyder fællesskab. Det fællesskab indebærer, at vi på skift giver en hånd med ved for eksempel opvask, servering af mad og let oprydning.
Sådan er højskolelivet også – i hvert fald fem-ti minutter om dagen.

Hvis I er to, der ønsker at at tilmelde jer kurset og bo sammen i et dobbeltværelse med eget bad og toilet, er også dét en mulighed. Så er den samlede pris 8.000 kr. Dobbeltværelser bookes på tlf.: 97 85 08 22.

Temaer på kurset

 • Gåture i og omkring Struer
 • Yoga og meditation
 • Krop og styrke
 • Madværksted
 • Vandgymnastik
 • Diskussioner om ensomhed og fællesskab
 • Kulturelle indslag
 • Morgensang og sangaften
Anika Karlsen Thor

Kursusleder og højskoleleder

Anika er diætist og højskolens daglige leder. Hun ved alt om mad og sund livsstil. Anika spiller klaver til morgensamlinger og fortæller om forfatterens tanker om teksten og den tid, hvor sangen er skrevet. Anika ved rigtig meget om madkultur. Hun tager dig med på en rejse i litteraturen om danskernes sundhed, og så er hun altid opdateret på dagens nyheder.

Content missing