Qi Gong & Pilates (Uge 6)

Qi Gong & Pilates (Uge 6)

kr. 5.100,00

På dette kursus bliver du indført i en meditativ verden med fokus på bevægelse, energistrømme og afspænding.  
Du mærker hvordan bevægelsen skaber indre ro og balance, samt styrker din kropsbevidsthed, forbedrer din kropsholdning og giver dig en stærk og smidig krop.

Det bliver en skøn uge på højskole med Qi Gong, Tai Chi og Pilates.

Kurset starter søndag den 4. februar kl. 16.00 og slutter lørdag den 10. februar kl. 9.00

 

Psst. over 200 stod på venteliste til vores kurser i 2023 – Husk at tilmelde dig i god tid

Beskrivelse

Qi gong og Pilates

På dette kursus skal vi kredse om kroppens indre ro og harmoni.
Qi gong er ældgamle kinesiske helseøvelser, som ofte bliver anvendt i den alternative kinesiske medicin både forebyggende, styrkende og helbredende. Qi gong betyder energitræning, og træningen består af fysiske øvelser i langsomt
tempo med fokus på åndedræt og koncentration. Øvelserne styrker muskler, sener, knogler, nerver og forbedrer blodcirkulationen. De forbedrer din balance, koordination, koncentration, fokus og har desuden vist sig velegnet til at sænke for højt blodtryk. Endelig har Qi gong en beroligende og afstressende virkning, som
giver en indre ro.

Pilates styrker din kropsbevidsthed, forbedrer din kropsholdning og giver dig en stærk og smidig krop. Når du træner pilates, arbejder du med de små stabiliserende muskler omkring leddene, og du får dermed smurt alle de små “indre tandhjul”.

Qi gong anses for at kunne forbedre helbredet, skabe indre ro og samtidig have en positiv effekt på balance, kropsholdning, spændinger samt give øget energi.
Tai Chi er en gren under Qi gong og udspringer fra kampsporten. Udøves bevægelserne hurtigt anvendes de som selvforsvar, men udøves bevægelserne langsomt, vil de som de andre grene af Qi gong have et meditativt udtryk.

De langsomme bevægelser fremmer energi-strømme og fjerner derved blokeringer og ubalancer, skaber indre ro, styrker balancen og anvendes ofte ved gener der skyldes stress, muskelspændinger, samt depressioner og angst.

På kurset vil du stifte bekendtskab med flere forskellige serier af blandede bevægelsesmønstre indenfor Qi gong og Tai Chi.
Det vil være serier som:
TaiChi 18 Qigong, TaiChi 9 Qigong, Six Sounds Qigong, samt Taoist Ba Duan Jin.

Qigong foregår stående og der arbejdes meget med armene over skuldrene, så hvis
man har skulderproblemer, er dette nok ikke det bedste kursus at vælge.

I Pilates arbejder vi hele kroppen igennem med særligt fokus på nakke, skuldre, ryg og mave. Derfor vil en stor del af træningen foregår liggende på madrasser.
Alle træninger, både Qigong og Pilates, afsluttes med rolige afstressende afspændinger.

Om eftermiddagen og aftenen er du sammen med højskolens øvrige kursister, der har valgt andre linjefag. Sammen skal vi synge, på udflugt i de smukke vestjyske omgivelser, høre spændende foredrag og ikke mindst nyde højskolefællesskabet. En aften hygger vi med bål og spiser aftensmaden i naturen. Du bliver forkælet med køkkenets dejlige, sunde mad og vil opleve den friske luft ved Limfjorden.

Højskole betyder fællesskab, og det betyder at vi på skift giver en hånd med ved for eksempel opvask, servering af mad og let oprydning. Sådan er højskolelivet også – i hvert fald et kvarters tid om dagen.

Temaer på kurset er:

  • Qi Gong & Tai chi
  • Fornyet energi og balance i krop og sjæl
  • Fællesskab og hygge
  • Udflugt i smukke Vestjylland

INFO

Pris
5100.- Eneværelse m. bad/wc – Book online
8200.- Dobbeltværelse m. bad/wc (2 pers.) –
Book via 9785 0822

Betaling & afbestilling
Kontakt
Ankomst & Transport
Indkvartering & faciliteter


Der tages forbehold for ændringer inden kursus start

Anja Christensen

Underviser på linjefaget

Anja arbejder til dagligt som underviser på højskoler, aftenskoler og klubber, indenfor fagene: Pilates, Qi gong, vandpilates, saunagus, SMART træning, seniormotion og bevægelse i det hele taget. Jeg er tidligere uddannet dansepædagog, elitetræner og erhvervsøkonom indenfor sport og fritid, men vil nok mest betegne mig selv som en Kaospilot – altid klar på nye udfordringer.

Du kunne også være interesseret i...