Mænd og sundhed
(Uge 11)

Mænd og sundhed
(Uge 11)

DKK 4.500,00

Mænd er IKKE det stærke køn, når det kommer til sundhed. Livsstilssygdommene er flere – levetiden til gengæld kortere. Kom ind i kampen på dette mandekursus, der kort og godt fokuserer på mænd, maskulinitet og sundhed. Temaer bliver:

  • Genopdag dig selv
  • Den SUNDE konkurrence
  • Fysiske udfordringer
  • Sunde kostvaner

Kurset starter søndag 14. marts kl. 16.00 og slutter lørdag den 20. marts kl. 9.30

Vi indfører en tryghedsgaranti, der betyder, at du roligt kan reservere en plads på et af vores kurser i første kvartal af 2021 og vente med at betale til tæt på kursus start. Reservationen skal du dog foretage telefonisk til vores administration – Tlf. 9785 0822

 

Beskrivelse

Bilen eller kroppen

Er du den mandetype, der ofrer mere opmærksomhed på din bil end på din krop og dit velbefindende? Så skal du nok overveje dette mandekursus.

Her stiller vi skarpt på mænd og sundhed. Du kommer til at lære, at rigtige mænd også er sunde mænd.

Mandekurset bliver meget hands on, så du kommer hjem fra kurset med konkrete, brugbare tips og tricks som passer til dit liv og din hverdag. Du kommer til at udfordre dig selv i en sund konkurrence med de øvrige kursister.

Mountainbike i skoven

Vi skal blandt andet ud at prøve kræfter med skoven på mountainbike. Ruten bliver lagt, så alle kan være med men med mulighed for, at vi kan udfordre hinanden. Det bliver en god blanding af skovspor og grusvej. Vi skal have alle mand igennem og alle mand med hjem. Der bliver stillet en hardtail mountainbike til rådighed, men du er velkommen til at tage sin egen med. Turen bliver henlagt til Klosterheden, som har en af Danmarks længste MTB ruter og en flot natur.

Mange mænd glemmer sig selv i en evig kamp for at tilfredsstille krav og ønsker fra samleveren og samfundet. Resultatet bliver ofte en mental ubalance, som over tid og ubehandlet kan resultere i sygdom. Den gode nyhed er, at du selv kan skabe rammerne for undgå det.

Hvem er du i dag mand? Hvem vil du helst være? Hvordan vil du gerne, at omverdenen opfatter dig? Det er helt elementære spørgsmål til ethvert menneske, også mænd. Desværre forholder de færreste sig aktivt til spørgsmålene. Under kurset skaber du dit eget værdikort, som er dit nye styringsværktøj.

Simon Fønsbo

Simon Fønsbo kommer på besøg i ugens løb for at give sin beretning om, hvordan det er at vågne op efter en blodprop. Det bliver en en rå og u parfumeret beretning om, hvordan det opleves som menneske, far, ægtefælle og direktør skånselsløst og uden varsel at blive revet ud af sammenhængen og dømt til et liv med en skade i hjernen. Januar 2012 vågnede Simon op på hospitalet efter en stor blodprop i hjernen. Tre måneder før havde hans søn fået konstateret leukæmi.

Det kommer det bl.a. til at handle om:

  • Skab din balance mellem ansvarlighed og selvstændighed 
  • Den evige kamp
  • Styrke dit ståsted i livet – lav dit nye værdikort 
  • Mountainbike i skoven
  • Gæsteundervisning ved “midtvejsmanden” Kim E. Jensen

Højskole betyder fællesskab. Det fællesskab indebærer, at vi på skift giver en hånd med ved for eksempel opvask, servering af mad og let oprydning.
Sådan er højskolelivet også – i hvert fald fem-ti minutter om dagen.

Parallelt med dette kursus er der et andet kursus, “Tøj og styling – klæd dig godt”. Vi spiser sammen med deltagerne på det hold, og et par gange i løbet af ugen vil du have undervisning sammen med dem.

Hvis I er to, der ønsker at at tilmelde jer kurset og bo sammen i et dobbeltværelse med eget bad og toilet, er også dét en mulighed. Så er den samlede pris 8.000 kr. Dobbeltværelser bookes på tlf.: 97 85 08 22.

Thomas Smith

Kursusleder og højskolelærer

Thomas er uddannet coach, motionsinstruktør og snart færdiguddannet psykoterapeut. Han er verdensmester i at stille alle de svære spørgsmål, som for alvor rykker din personlige udvikling og dine tanker om vores kultur og samfund. Han er en mester i at lytte og den af underviserne, som arbejder mest i dybden med den mentale side af livsstilsændringer og sundhedsbegrebet.

Content missing