Tour de Vestjylland
(Uge 35)

Tour de Vestjylland
(Uge 35)

DKK 4.500,00

Cykling – Tour de Vestjylland

Cykling er sundt. Tour de Vestjylland er vores populære livsstilskursus – blot på cykel. Sensommerkurset har fokus på livsstil, bevægelse og bæredygtighed. Du kommer til at opleve Vestjylland via cykelture rundt på egnen. Kurset er for dig, der gerne vil:

 • Have en sundere livsstil
 • Bruge cyklen som motionsform
 • Opleve vestjysk natur og kultur
 • Vide mere om bæredygtighed

Kurset starter søndag den 29. august kl. 16.00 og slutter lørdag den 4. september kl. 9.30

Beskrivelse

Cykling på egen cykel

På kurset Tour de Vestjylland skal du medbringe din egen cykel eller elcykel. På cykelturene kommer vi forbi virksomheder, som arbejder med bæredygtighed. Vi kommer også forbi lokal kunst og kultur.  Formålet med kurset er at give kursisterne inspiration og motivation til et sundt liv. Her ser vi på sundhed i vores kultur – ikke bare omkring cykling. Hvordan anskuer du for eksempel selv din sundhed, og hvordan påvirkes du af samfundet omkring dig. Hvad er fup og hvad er fakta? Hvor langt er vi i Vestjylland, når det kommer til bæredygtighed? Kurset vægter højskolelivet med fællesskab, foredrag omkring sundhed, kultur og litteratur med debat, morgensang, sund mad, køkkenværksted og mange cykelture rundt på egnen.

Ud i det blå

Vi cykler ud i det blå på ture af forskellig længde. Blandt andet går én af turene til godset Ausumgaard, hvor du kommer til at høre om deres bæredygtige måde at drive et gods på. Vi kommer også forbi Hjerm Kunstgalleri, hvor vi får et indblik i en kunstners arbejde.

I Struers forhave ligger Venø, som er en skøn naturperle i Limfjorden. Her cykler vi til færgelejet og tager turen over Danmarks korteste færgeoverfart. Hvis sensommervejret er med os, vil vi en af dagene cykle ud og bade ved Handbjerg Marina. Vi slutter ugen af med cykling til vandgymnastik i Vinderup Svømmehal.

På alle cykelture er der mulighed for at sende bud efter en bil, som kan hjælpe i tilfælde af punkteringer eller andre uforudsete situationer.

Fællesskabet på højskolen betyder, at du tager del i det praktiske liv på skolen. Det kan være hjælp med en opvask, let oprydning, kaffebrygning og alle de andre småopgaver, der hører sig til på en højskole.

Hvis I er to, der ønsker at at tilmelde jer kurset og bo sammen i et dobbeltværelse med eget bad og toilet, er også dét en mulighed. Så er den samlede pris 8.000 kr. Dobbeltværelser bookes på tlf.: 97 85 08 22.

Temaer på kurset er:

 • Daglige overkommelige cykelture
 • Yoga
 • Meditation
 • Fællesskab
 • Natur- og kulturoplevelser
 • Virksomhedsbesøg om bæredygtighed
 • Foredrag
 • Undervisning i sundhed

Kursusleder Trine fortæller

Elev anbefaler

Trine Thor Christensen

Kursusleder og højskolelærer

Uden Trine havde vi et problem. Hun er nemlig dén, der med sit kæmpe store overblik og overskud får alting til at køre. Hun ved en masse om det meste og deler ud af sin viden med et evigt smil. Trine har en kæmpe viden om bl.a. natur, kultur, historie, idehistorie, filosofi og litteratur og så er hun altid opdateret på samfundsrelevante emner.

Content missing