Indholdet på vores kurser

Den røde tråd

 

En sund livsstil – med alt hvad det indebærer!

Ovenstående udgør den ene røde tråd i Struer Højskoles vifte af korte og lange kurser. Den anden røde tråd i vores kurser er: socialt samvær og fællesskab.

Sundhed handler ikke kun om din fysik, din mentale tilstand eller, hvordan du i det hele taget fungerer i forhold til din omverden. Det er gennem samarbejdet med de øvrige kursister og underviserne på højskolen, at du virkelig kommer til at rykke dig. Du vil få et nyt udsyn til dit eget liv og det samfund, du er en del af. Sundere madvaner, glæden ved bevægelse og nye venner! Du får det hele.

Da du jo næppe ligner alle andre, og andre nok også er forskellige fra hinanden, sammensætter vi naturligvis de enkelte kurser med forskellig fokus. Er du mest til bevægelse, har vi kurser, der først og fremmest fokuserer på motion. Ser du dine største udfordringer komme fra køkkenet, er det formentlig kurser med fokus på sund madlavning og råvarer, der har din interesse. Men ingen af vores kurser er et enten/eller. De er alle et både/og – blot med forskellig tyngde. Vælger du et af vores lange kurser, får du hele pakken – også mulighed for individuelle samtaler.

Uanset hvilket af vores kurser, du vælger, kan du være stensikker på, at vi starter dagen med morgensamling, hvor sang og oplæg om aktuelle samfundsemner lægger op til diskussion.

Vi gennemfører på flere kurser ekskursioner ud i den fantastiske natur ved Struer eller langs Limfjorden. Ekskursionerne er en del af faget ”Kulturvitaminer”, der er spækket med spændende viden og debatter. Vores højskoleaften er også et gennemgående arrangement. Nogle uger inviterer vi aktuelle foredragsholdere til at besøge os.