Madværksted

Sund og lækker mad

Madværkstedet er en fast del af vores kurser om vægttab og sund livsstil. Her får du bogstaveligt talt fingrene helt ned i bolledejen og kommer til at lære, hvordan du laver sund, lækker mad med masser af smag. Du vil også lære, hvilke fødevarer, der er sunde for klimaet. Vores kok og “gastro-woman”, Charlotte, er nemlig i fuld gang med at bringe bæredygtigheden ind i madværkstedet.

Sammen med vores diætist, Anika, afliver hun myten om, at sund mad er kedelig og besværlig at lave og, at du skal bruge alle mulige mærkelige råvarer for at være sund eller for at tabe dig. Mange af vores tidligere kursister er blevet overrasket over, hvor nemt det faktisk er, og hvor lidt der skal til. Du gør sikkert en masse sundt i forvejen, som du slet ikke behøver lave om på.

Klimarigtigt

Du kommer til at fremtrylle sunde, lækre retter, og timerne i køkkenet er med til at klæde dig på til at ændre dine madvaner på den lange bane – til gavn for dig selv og for klimaet. De sunde madvaner, som du kommer til at arbejde med på opholdet, skal nemlig ikke være endnu en kur. Det skal være en livsstilsændring, der holder ved, når du er hjemme igen – og det kræver, at du selv kan tage kontrollen over dit køkken og din tallerken. Det hjælper Charlotte og Anika dig med i Madværkstedet. Her vil de også inspirere dig til mere klimarigtige måltider. Det handler i høj grad om at spise mindre kød og mere fisk og grøntsager. Grøntsager er i sig selv ikke nogen miljøduks, hvis de skal transporteres den halve klode rundt. Derfor vil Madværkstedet i vid udstrækning fokusere på de grøntsager, der er sæson for i Danmark – blandt andet fra egen køkkenhave og drivhus. Madspild er et andet men nok så vigtigt tema.

Hygge

I kommer i køkkenet i mindre hold, så der er god tid til alle spørgsmål og snak om maden og arbejdet i køkkenet. På et ophold om sund livsstil eller vægttab er du cirka i køkkenet to gange om ugen. Den gode mad I laver, bliver serveret for resten af holdet til aftensmaden. Madværkstederne er nok det hyggeligste fag på skemaet. Det er en dejlig og afslappende måde at være sammen på, når man går og hygger med madlavningen.

Maden er sund og lækker, og så er det hyggeligt at lave den.