Mad og måltider

Sådan spiser du sundt!

Mad og måltider handler om alt det, vi spiser. Det er her, du bliver din egen kostvejleder og finder ud af, hvad der er op og ned i sundheds-debatten. Er du også forvirret over, hvad der nu er sundt i denne uge? Hvorfor skal man pludselig faste to dage om ugen eller kun drikke juice? Hvor meget ost er godt? Er kulhydrater fy-fy, hvis man gerne vil tabe sig – og hvor er de egentlig henne?

Et andet og brandaktuelt emne i disse år er fødevarernes bæredygtighed. I forhold til klimaet er det nemlig heller ikke ligegyldigt, hvad du putter i munden.

Men hvordan spiser du sundt? Og hvordan spiser du mad, der får dig til at tabe de ekstra kilo?

Alt dét vil vores diætist, Anika, og vores kok og ernæringsekspert, Charlotte, give dig svar på. De vil samtidig give dig indsigt i, hvilke fødevarer, der er gode for klimaet og, hvilke der ikke er det.

Myter aflives

Du får aflivet en helt masse myter om, hvad der er sundt og usundt. Hvad der slanker og ikke slanker. Og du tager hjem med en masse konkrete redskaber, du kan bruge med det samme. Vi tror ikke på kostplaner. De holder aldrig på den lange bane. Vi tror på, at alle mennesker har brug for noget forskelligt. Du skal finde de madvaner og madvarer, som passer til dig og dit liv. Du skal lære at tage ansvar for dine måltider, din krop og din sundhed – både mentalt og fysisk. Vores team skal nok hjælpe dig med at nå i mål.

Du får derfor ikke en slankekur stukket i hånden i dette fag. Vi vil hellere give dig redskaberne til at ændre livsstil, til at ændre dine vaner. Vi vil hellere klæde dig på til, at du selv kan træffe de rigtige valg uden at skulle veje din mad eller følge en besværlig kostplan fuld af fjollede restriktioner. Hos os er der ingenting, der er forbudt. Vi hjælper dig derimod med at finde vejen til den gode balance, som tager hensyn til dig, din livsglæde og livskvalitet, hvor der er plads til et glas vin, kage osv.

Bæredygtig

Hvis du samtidig ønsker at gøre noget godt for klimaet, vil du også lære, at sund mad og et sundt klima i højeste grad hører sammen. Det er faktisk en rigtig god historie. Struer Højskole vægter bæredygtigheden så højt, at skolen i dag er medlem af Højskolernes BæredygtighedsNetværk.

Kan mørbrad virkelig være sundt?

 

 

Lækre salater får vi jævnligt.