Single Blog Title

This is a single blog caption
1 feb 2018

Norsk håndboldstjerne taber 50 kg

/
Skrevet af
/
Kommentarer0

Den norske tidligere elite håndboldspiller og træner på topniveau, Stein Golten, stod i april 2017 op på sin vægt og konstaterede, at han var blevet for fed til at den kunne veje ham. Over 150 kg… Det var dér han besluttede, at NU skulle det være slut med at være overvægtig.

Vi spoler lige lidt tilbage i tiden

Vægten var steget stille og roligt over en årrække. Stein Golten havde haft nogle hårde perioder med hjerte-problemer, hofteoperation og flere operationer i skulderen. Han havde indtil da løbet mange kilometer om ugen, men hans fantastiske løbeform svandt ind som en vandpyt i solen. Stein blev mere og mere stillesiddende og til sidst var formen helt elendig, fortæller han.

”Jeg satte mig ind i bilen for at køre 150 m! Det var grotesk. Da jeg startede i Struer lærte jeg, at det at gå de 150 m i stedet for at tage bilen, ville give mig et vægttab på 7,5 kg – det var klar tale for mig!”

Vægten havde været støt stigende gennem flere år. Nætterne blev forstyrret af smerter, som vækkede ham. Og sunde kostvaner var der slet ikke plads til. Den dag han steg på vægten, og var blevet for fed til at den kunne veje ham, besluttede han sig for, at nu skulle det være slut. Han ville have sin gode form og sig selv tilbage, og det kunne kun gå for langsomt.

Beslutningen der ændrede Stein Goltens liv

Stein placerede sin udfordrede krop foran computeren og tasterne på Google gav bonus. Heldigvis var det vores KursusCenter, Stein fandt på internettet. Efter en opringning og en snak med vores diætist, Anika, havde Stein booket 18 uger hos os! En handlekraftig mand, må man sige 🙂 Og vi er så glade for, at han valgte os.

”Det var enkle, banale pointer som Anika og Lene (hhv. diætist og fysioterapeut) kom med i starten, der hjalp mig i gang. Som fx det at spise aftensmad af morgenmadstallerkener og det med at gå de 150 m i stedet for at tage bilen, der bare gjorde, at det virkede for mig. Det var så let i virkeligheden. Anika, Lene og Thomas har en stor del af æren for mit vægttab og jeg tvivler på at jeg havde klaret det, uden at de have motiveret mig med deres inkluderende stil”.

Stein Golten ankom i slutningen af maj til KursusCenter Struer og nu gik det stærkt med hans utrolige forvandling. Efter den første uge havde han allerede tabt 4,3 kg og den nye sunde livsstil begyndte at kravle ind under huden og ud i hver lille krog af Steins krop. Den første gang holdet var i svømmehallen, kunne Stein svømme 100 m. Så havde kroppen allerede brug for en lang pause. Nu svømmer han 3.000 m uden pause. De første gåture Stein gik med holdet, måtte han tørre sveden af panden, så snart de var ude af døren. Nu sveder han kun, når han træner. De første mange nætter vågnede Stein flere gange i løbet af natten pga. smerter. Nu vågner han måske en enkelt gang, fordi han skal på toilet. Efter det første forløb på 6 uger, var han hjemme i to måneder, hvor han knoklede videre med de nye vaner. I september 2017 tog han igen mod Struer og de sidste 12 ugers vægttabsophold.

Han kæmpede som en krigerisk blodtørstig gladiator for at nå sit mål – at komme under 100 kg. Men det vender vi lige tilbage til. For der fulgte nemlig en lille bonus med vægttabsopholdet. Kærligheden. Efter at have været single i næsten 20 år, havde den 56 årige Stein egentlig besluttet sig for, at han havde det aldeles fremragende på egen hånd. Men den beslutning ændrede én af de kvindelige kursister på.

Kærlighed og kostvejleder

Stein og hans nye kæreste mødte hinanden på vægttabskurset. Det fælles mål om et sundere liv står de sammen om nu, og planen er, at Stein flytter til Danmark, så de kan bo tættere på hinanden. Stein drømmer om at kunne bruge sin vægttabsrejse og sin erfaring som træner plus alt det, han har lært hos os og gennem sin vægttabsrejse, til at hjælpe andre med at komme op af sofaen, ud af bilen og væk fra køleskabet. Han skal nu i gang med at uddanne sig til personlig træner, og har fået lovning på job ved et fitnesscenter, når han er færdig. Stein glæder sig til at hjælpe en masse danskere af med de overflødige kilo. Og jo, han nåede sit mål. Stein er under 100 kg og bliver der.

Stein – du er for sej! Og en stor inspiration for alle andre, som overvejer at tage hul på et stort vægttab – det KAN lade sig gøre! Og du kan også… Så hvad venter du på?

Skriv en kommentar